Sindikat zatražio informaciju o prekovremenim satima za sve zaposlene u Skupštini Grada Zrenjanina 1Footo: M.P./Danas

Nezavisni sindikat Gradske uprave grada Zrenjanina saopštio je danas da je uputio toj gradskoj upravi zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, kojim traži da mu se dostave kopije dokumenata o ukupnom broju i finansijskom iznosu radnih časova o obavljenom prekovremenom radu za sve zaposlene u Skupštini grada.

Kako se navodi u saopštenju, na osnovu člana 15. st. 1. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Sindikat je zatražio informaciju o prekovremenim satima u Kabinetu gradonačelnika , Jedinici za internu reviziju i odeljenjima i službama u Gradskoj upravi grada Zrenjanina zbirno po mesecima i za decembar 2023. i januar, februar i mart 2024. godine.

Iz Nezavisnog sindikata ističu da je zahtevao da mu se posebno dostave svi radni nalozi, izveštaji o obavljenom prekovremenom radu i listinzi o dolasku i odlasku sa posla za dane prekovremenog rada za svakog načelnika odeljenja, rukovodioca službe i njihove zamenike u Gradskoj upravi grada Zrenjanina za navedene mesece.

Kako se dodaje, zahtev je upućen zbog nezvaničnih saznanja da se poslednjih meseci ogroman novac iz budžeta grada Zrenjanina izdvaja za prekovremene sate zaposlenih u Gradskoj upravi.

„A posebno načelnika odeljenja, rukovodilaca službi i njihovih zamenika, koji imaju i do tri puta veće plate od zaposlenih sa najnižom stručnom spremom na minimalcu. Ovim zahtevom želimo da nam Gradska uprava pokaže da je maksimalno transparentna i uveri nas da ne postoji zloupotreba istih“, poručili su iz Nezavisnog sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari