Sindikat: Jura u Rači prekršila dogovor, poslodavca zanima samo profit

Ostavite komentar


  1. …struka kaze da sredstvo kojim se posipaju kablovi protiv glodara, unistava koronavirus kao sve ostaje ratne, mirnodopske i sve venericne bolesti zato bez brige… Obavezno obratite paznju na kvalitet kablova posto je u predhodnom periodu zabelezeno vise pozara na automobilima zbog lose instalacije…

  2. Pritiska,jako pritiska „tezina lanaca“ i potpuno je svejedno da li je u pitanju juznokorejski,kineski,nemackiruski,,turski…investitor. „Nas zanima samo profit“, tj ne zanima nas da li ce to realizovati zdravi ili bolesni srpski radnici. Pandemija,vanredno stanje,mere vlade i kriznih stabova,stavke „via major“ u poslovnim ugovorima…sve je to „macji kasalj“. I onda se javi neki „online drustvenokorisni radnik“ (bot) ili ekonomski „ekspert“ sa udarnickim poklicem „srpska privreda ne sme stati!“ Nema tu vise ni „S“ od srpske privrede poslusnicko-stranacka vojsko.

  3. Sledeca vest povezana sa jurom: uhapsen sindikalni vodja Sasa Markovic zbog sirenja panike, prilikom privodjenja napao policajce zbog cega sledi jos jedna krivicna prijava.

  4. Ako smo iole ozbiljna drzava, juznokorejskom menadzeru treba momentalno oduzeti dozvolu za rad i naloziti mu da napusti Srbiju. Slovaci su svojevremeno znali kako da izadju na kraj sa ovom nazovi kompanijom.

  5. – Trebalo bi već jednom da se shvati da je radničko samoupravljanje i sve što je iz njega proisteklo (razmišljanje, ponašanje) postojalo samo u SFRJ i nigde više, ni na Istoku, ni na Zapadu.
    – A u (liberalnom) kapitalizmu postoji samo profit i ništa više. Ko prati dešavanja oko korona-virusa u SAD, Nemačkoj, Japanu…shvatiće o čemu se radi (spašavati ljude ili spašavati privredu).

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.