Sindikat ne zna od kada će početi proizvodnja e-Pande u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

U Samostalnom sindikatu „Stelantisove“ fabrike u Kragujevcu ne mogu da potvrde da će serijska proizvodnja električnog automobila „Grande Panda“ krenuti u oktobru, kako se ranije pominjalo.

„Sada vidim da u fabrici niko ne pominje oktobar. Mi treba da imamo sastanak sa direktorom fabrike, pa ćemo videte da li ćemo dobiti neke precizne informacije“, rekao je agenciji Beti predsednik sindikata Saša Đorđević.

On je kazao da „za sada nemamo oktobar kao mesec kada će krenuti serijska proizvodnja“.

Po njegovim rečima, u fabrici je 800 zaposlenih što još nije broj radnika koji treba da pokrenu serijsku proizvodnju.

„Mi smo još u ‘uzlaznoj fazi’ projekta pred početak serijske proizvodnje, koja će krenuti u nekom narednom periodu, ali ne mogu da u ovom momentu potvrdim da će to biti u oktobru ili kasnije“, rekao je Đorđević.

On je kazao da u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu radnici rade „normalno“ i nema zaposlenih koji su na plaćenom odsustvu.

Sve aktivnosti u fabrici su usmerene na pripreme početka serijske proizvodnje modela kojeg od milja nazivaju „električni meda“.

Mediji podsećaju da grupa „Stelantis“ nikada nije iznela datum serijske proizvodnje „Grande Pande“ u kragujevačkoj fabrici.

Po pisanju specijalizovanog italijanskog auto-časopisa „Quattroruote“, očekuje se da će prvi serijski primerci „Grande Pande“ – ne pilot serija, ni pretproizvodnja, izaći iz kragujevačke fabrike u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari