Sindikat očekuje pomoć Vlade Fijatovim radnicima

Predstavnici zaposlenih u Fijatu razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić

Ostavite komentar


  1. Kakvu dodatnu finansijsku pomoc fabrici? Radnicima i u redu, al firmi…….
    Niko ziv ne zna koliko je do sada Srbija dala FIAT-u jer je to drzavna tajna.

    1. Kazu neki ekonomisti 3,7 milijardi dinara godisnje a Fijat placa 3,2 milijarde za plate. Suludo je tolike godine finansirati italijansku privatnu firmu zbog „imidza“ ali izgleda i ne samo politickog profita nekih.

  2. Ovo su prave teme za Premijerku, a ne da o nasem trosko organizuje skup World Minds, kako bi podigla poljuljani rejting Predsednika. ako je njoj uopste jasno koje su njene nadleznosti ili samo dobija dnevne zapovesti, kao u vojsci!

  3. Dokle vise da se pomaze radnicima Fiata (Zastave)? Jel treba zauvek da sede na nasoj grbaci, pa kad ima posla u Fiatu onda je super, a kad nema, drzava ce da plati? Kakav kolosalni bezobrazluk!

  4. Paaaa,država i treba da učestvuje sa trećinom ali da tako i deli dobit.
    Šti ne bi na primer prodala svo deo radnicima na primer?
    Pa neka se oni krljaju sa Fiatom.

    1. Koji „svoj deo“. Misliš na „udeo u vlasništvu“ ili na godišnji iznos „subvencija“ uz čuju se pomoć pljačka budžet Srbije, sa svim „prodatim pravnim subjektima“. Vučić se hvali da je posle „uspeha“ FIATa za koji je prettio samo demokratama ali ne i Dačiću, da će da „obelodani pljačku“, nastavio sa „prodajom“ JATa koji je dao bez da je Etihad uložio jedan jedini evro, a zadnje je što se pohvalio da je prodao još 200 stim što je lično otvorio 100 „prodatih“ privrednih subjekata, preko kojih se pljačka budžet „subvencijama“

  5. Pod hitno oterati Italijane i ovo što se zove fabrika automobila zatvoriti. Od ovog posla Srbija ima štetu i samo štetu.Država niukom slučaju nije dobar domaćin jer finansira nešto što je potpuna ludost,što nema perspektive,što je samo suludi trošak.

    1. Vi ste u pravu, ali ova vlada je populistička i sigurno neće sada pred izbore dogodine da zatvara bilo koju fabriku.Ne razmišljaju oni tržišno, već kako će da se dodvore biračima.Nema u našoj vladi ekonomista koji bi joj stavili prst na čelo i naterali je da učini jedino ono što je svrsishodno za državu, ato je da zatvori firmu, ako ona nije u stanju da samostalno posluje, bez da se čerupaju građani Srbije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.