Sindikat rudarstva i energetike "Nezavisnost" čestitao Dan rudara 1Foto: EPA_Andrzej_Grygiel

“Rudarska industrija predstavlja jedan od stubova ekonomije i važan segment naše istorije i kulture, rudari su svojim radom i trudom doprineli razvoju naše zemlje, i na nama je da u čast njihovog rada nastavimo da podržavamo napore u unapređenju sigurnosti, efikasnosti i održivosti rudarskih aktivnosti”, poručio je danas Granski sindikat rudarstva i energetike “Nezavisnost”, povodom 6. avgusta – Dana rudara Srbije.

Podsećanjem „na heroje koji su živote posvetili rudarstvu, na izazove s kojima su se susretali i na velike uspehe koje su postigli“, sindikat napominje da je 6. avgust „prilika da izrazimo našu zahvalnost i poštovanje prema svim rudarima“.

Uz tradicionalnu čestitku „Komarati srećno!“, Granski sindikat rudarstva i energetike „Nezavisnost“ podseća da rudari i zaposleni u rudarskoj industriji u Republici Srbiji obeležavaju 6. avgust kao Dan rudara u znak sećanja na rudare u Senjskom rudniku, koji su tog dana davne 1903. godine započeli štrajk zbog lošeg materijalnog položaja i teških uslova rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari