Sindikat Sloga u Nišu: Ispitati poslovanje firme koja je postala vlasnik Nišekspresa 1Foto: Sloga.org.rs

Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u Nišu saopštilo je danas da zahteva od nadležnih državnih organa da „odmah ispitaju“ poslovanje firme „Gojko Bokić d.o.o“ koja je, kako su naglasili, „ucenila manjinske akcionare da prinudnim otkupom prodaju preostalih 10 odsto akcija“ kako bi postala stoprocentni vlasnik Nišekspresa.

Iz tog sindikata su ocenili da „nema nikakve poslovne logike“ da jedno preduzeće koje je registrovano kao društvo za izradu predmeta od plastičnih masa i koje je u svojoj branši poslovalo s gubicima poslednjih nekoliko godina, odjednom postane vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Srbiji za prevoz putnika na domaćim i medjunarodnim linijama.

„Posebno je zanimljivo da je vlasnik firme ‘Gojko Bokić d.o.o’ Zoran Jovanović, čovek koji je ujedno i višedecenijski direktor Niš ekspresa. Ovo je vrhunski školski primer sukoba interesa“, istakli su u saopštenju.

Sindikat želi odgovor na pitanje „koja je to logika i ko stoji iza ovakvih transakcija“ i dodao da se „stiče utisak da vlast štiti i podstiče čerupanje preostale imovine radnika Nišekspresa“.

Iz „Sloge“ su zaključili da je ta priča „nedvosmislena pljačka državne imovine pomoću prisile i loših zakona“, koji omogućavaju „otimanje preostalog državnog kapitala i njegov prenos u privatno vlasništvo i džepove tajkuna“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari