Sindikat Zastave oružja traži hitan sastanak sa Anom Brnabić i Aleksandrom Vulinom

Dug  Zastave oružja dostigao 17 milijardi dinara, gubici  premašili 30 miliona evra

Ostavite komentar


  1. To nam se desava kada jedan ministar namesti tati da bude posrednik u prodaji oruzja. Ovako se unistavaju fabrike. Sad kad budu u minusu bice idealna prilika da se fabrika oruzja Zastava privatizuje onome ko najvise gurne para sa strane u dzep. Tender ce naravno biti adekvatno podesen da ga moze kupiti samo odgovarajuca kompanija „poznanika“.

    1. Naravno. Kupice neciji tata za necijeg brata.
      Nisu oni krivi sto rade sta hoce vec tupavi koji ih pustaju.

    2. Slažem se. Nije moguće takav gubitak napravit bez ulaganja u nove pogone, razvoj proizvoda, marketing… Ovde je čista pljačka u pitanju i verovatno scenario koji si napisao

      1. Klasična šema iz komunizma. Menadžment proizvođača pravi kalkulaciju gotovog proizvoda mnogo više od realne cene proizvodnje. Zatim kupac- posrednik plaća proizvođaču mnogo nižu cenu od realne proizvodne cene proizvoda. Rezultat je da proizvođač dobija samo deo proizvodne cene koji je manji od realne cene proizvodnje i stvara gubitak a posrednik stvara ekstra razliku u ceni jer ima prostora do realne cene proizvoda i redovno još veću razliku u ceni ako još više podigne cenu proizvoda. Tako su se bogatili posrednici povezani sa proizvođačem a pravi nerealan gunitak proizvođača koji se pokrivao iz budžetra da bi se radnici smirili i nastavila proizvodnja i krađa.

    3. Najveći broj fabrika je za vreme dosmanlija prodat za šerpu ribe. Ribe imamo još uvek, ali je fabrika malo ostalo. I nasuprot zakonitosti tržišta, cena ne raste.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.