Sindikati Azotare pred kapitulacijom, prihvatili stečaj

* Dok je u reprezentativnim sindikatima i državi zavladala tišina, sagovornici Danasa tvrde da je iza zatvorenih vrata postignut dogovor da fabrika ode u stečaj * Sindikalci zaposlenima obećavaju da će od Nove godine biti vraćeni na posao
Nadležni i predstavnici radnika ćute o toku pregovora o sudbini jedine fabrike veštačkog đubriva u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Pa postoji oproban recept, prvo izaberes (postavis po partijskoj liniji) lose i potkupljivo sindikalno rukovodstvo, a tada kao udjes u pregovore, i eto radnika na ulici. Tako su uradili i sa zeleznicom, i sa mnogim drugim drzavnim firmama. Na zalost vecina zapslenih zavrsice na ulici.

  2. Cim ste se vi radnici obratili Vucicu i Brnabicki to je bilo to pitate dzelata za milost a sto se tice sindikata nista novo bez brige ima posla hvala bogu puna Srbija hijena investitora malo li je 200 e

  3. Često se setim filma sa Danijel Dej Luisom iz 2007. koji je režirao Pol Tomas Anderson. Naslov tog filma će biti epilog vladavine ove kriminalne grupe koja je zaposela sve institucije i uništila državu do temelja.

  4. Taj problem je nasleđe još iz SFRJ. Država sufinansira i time dugoročno sebi čini štetu. Radna produktivnost opada. Sada nema dodatnog novca za ulaganje i razvoj. Gotovo cela Evropa uvozi azot iz Rusije, možda je preko njih moguće rešenje.

  5. Azotara, ovakva kakva jeste, je ekonomski neodrživa. Ono što se malo može čuti u medijima je to da se pronalazi model koji bi bio prihvatljiviji, kako država Srbija ne bi imala nepotrebne gubitke. Sličan je problem bio i sa Železarom, pa sad i sami vidimo da je Železara itekako u plusu.

  6. Kao Pančevka sam 25 godina svog života udisala otrovne gasove iz ove azotare!

    1. Udisali ste gospodjo gasove samo iz Azotare…to je jedina firma u Pančevu koja zagadjuje ???

  7. Stčaj je neminovnost, i vrlo je jasan institut. Kada su dogovi fabrike veći od kapitala i potraživanja onda —— > stečaj.

  8. Biće posla, bez brige … Beograd na vodi se završava, trebaće čistačice, baštovani, portiri …

  9. E baš je bitan stav Veselinovića, pa taj NJEGOV sindikat je bio uz SPS a kad su ih oni otkačili prišli su DS-u i taj isti Veselinović je bio Savetnik u Vladi Vojvodine… o čemu on priča… a kad su prišli DS-u u mnogim gradovima su sindikalne organizacije bežale od njih po nalogu SPS-a… i nije mi jasno zašto vi iz lista Danas koji inače jedino čitam toloko forsirate njega kad je on minoran sindikalac… ja kao član sindikata Nezavisnost to više ne mogu da podnesem…postajete glasilo propalih sindikalaca!!!

  10. Не разумем зашто се уопште пишу овакви текстови. Синдикати заиста немају никакав утицај на то хоће ли или неће над неком фирмом бити отворен стечај или не. Синдикати немају никакве правне инструменте којима би се могли изборити да се стечај не отвори, уколико онај ко је поднео предлог за отварање стечаја, свој стечај не повуче, или га суд не одбије ако нису испуњени законом прописани услови за отварање стечаја. Могу да се евентуално жале на решење о отварању стечаја, уколико га буде. И толико. Што се тиче права запослених, њих треба штитити пре него до стечаја дође, а уколико се отвори стечај, касно је за све. Онда нема никаквих социјалних програма ни отпремнина, ни ничега…

  11. Preporucio bih jedan film iz 73-74 godine !!! Zove se „Norma Re“ a snimljen je na osnovu istinitih dogadjaja !! Taj film bi trebalo da pogledaju,pre svih,RADNICI ,a posle tkzv. „sindikalni lideri“ !!!Pa ako nesto nauce….dobro,a ako ne …….sami su krivi !!! Mislim na radnike….naravno !!!

  12. I jos nesto !!! Mom prijatelju po „komentarima“,“Dragan Rastar“-u,bih savetovao da ne „govori“ (pise) i u moje ime !!! Jer kaze :“Slican je problem bio i sa Zelezarom,pa sad i sami VIDIMO da je Zelezara itekako u plusu“ ! To sto on vidi je jedno a ono sto ja vidim je sasvim drugo !!!!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.