Sindikati GSP-a upozoravaju da će na današnjoj sednici biti doneta odluka o ustupanju 33 linije privatnom prevozniku 1Foto: Kristina Bondžulić/Danas

Sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Centar, Sloga i Pravda istakli su u saopštenju da je danas na dnevnom redu sednice Privremenog organa Beograda bitna „odluka koja će imati nesagledive posledice po funkcionisanje javnog prevoza, jer će GSP biti oduzete 33 linije i ustupljene privatnom prevozniku kroz javno-privatno partnerstvo“.

Kako se navodi, reč je o linijama ka Grockoj, Zvezdari i Voždovcu sa početnim brojm 300 i 400, kao i linijama 30, 52, 53, 56, 56L, 57, 64, 66, 70, 88 i 89.

„Neke od ovih linija su najprofitabilnije po gradskog prevoznika i na većini njih sabraćaju upravo vozila GSP Beograd“, poručili su sindikati.

Dodaje se da je vrednost projekta javno-privatnog partnerstva 175,6 milijardi dinara.

„Ovakvi potezi su nezapamćeni da se neka gradska vlast prema gradskim preduzećima ophodi na ovaj način, oduzimajući osnovnu delatnost onim preduzećima koje je grad Beograd sam osnovao upravo u te svrhe“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari