Sindikati najavili protest 24. juna ispred Ministarstva odbrane zbog šikaniranja radnika Krušika 1Foto: FoNet/MOD

Sindikat Nezavisnost i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) najavili su danas protest ispred Ministarstva odbrane u Beogradu u ponedeljak,  24. juna, zbog, kako su naveli, šikaniranja radnika Krušika.

Protest će biti održan u 11 časova, zbog „nezakonite i prljave antisindikalne kampanje poslovodstva “Krušika”“, poručili su oni.

Kako je najavljeno, predstavnici dva sindikata govoriće o višemesečnim najgrubljim pritiscima i zastrašivanju radnika “Krušika” sa ciljem da oni odustanu od sindikalnog organizovanja, čime se, kako su dodali, krše osnovna prava zaposlenih koja garantuju međunarodne konvencije, Ustav i zakoni Srbije.

„Oba sindikata su se ranije obraćali predsedniku Vlade Srbije i resornim ministrima rada i odbrane tražeći hitan sastanak, kako bi se brzo rešavali problemi u valjevskoj namenskoj industriji koja je u vlasništvu države. Međutim, ni posle skoro mesec dana takav razgovor nije zakazan“, podsetili su iz sindikata.

Podsećamo, početkom juna su ovi sindikati održali konferenciju za novinare u Valjevu ispred glavne kapije fabrike “Krušik“, gde je, takođe, ukazano na „šikaniranje članova sindikata i kršenje njihovih prava i sloboda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari