Sindikati nezadovoljni uslovima rada u Zastavu oružju

Posle jednomesečne pauze radnici od danas ponovo u fabrici

Ostavite komentar


  1. Da su gospoda, puna „dobronamernih kritika“, došla bar jednom u fabriku za vreme obustave rada i pružila bilo kakvu pomoć pri realizaciji priprema za povratak zaposlenih na radna mesta, verovatno bi nam svima to lakše bilo.
    Ovako, neka bude kako oni kažu, šta god mi koji smo sve vreme proveli u fabrici o tome znamo.
    Gospodo novinari, g-din Ilić je bio i još uvek je član Kriznog štaba. Upitajte ga čime je to doprineo da se ovakako nešto, a nije se desilo, desi.

    1. Milose prijatelju, ti mora da si neki nov u fabrici a mozda i u Kragujevcu, kada neznas sta je taj sindikat uradio za tu fabriku. Ako radis i toj fabrici, njim treba da zahvalis sto fabrika postoji.

  2. A sta tu Zivoticu treba da se doprinosi…pravila u svetu su jasna kada je u pitanju ova pandemija, samo ih treba primeniti , a odluke donosi direktor fabrike…ovde su sindikalci marginalni i neuvazeni. Gde je logika da javne službe ne rade, a radnici u halama i bez zaštite moraju da rade. Logika je u surovom kapitalizmu koji je jos surovija u poslednjih nekoliko godina. Zašto ne intervenišu epidemiolozi? Neka je samo nekoliko bolesno, zna se kako se siri lanac epidemije. Kako je poznato da naši srpski muškarci i bolesni idu na posao što iz čojstva i junaštva,pri tome svi puše i nepravilno se hrane,evo rizika od vraćanja epidemije…Evo rizika da se to proširi i u porodicama…Ljudi su morali biti obavešteni kako da se ponašaju na radnom mestu, morali su imati maske i dosere za dezinfekciju ruku i u proizvodnji držati i nadgledati minimalno odstojanje. Mikrobiolog sam i znam o čemu pišem.

    1. Ne bih se slozio da je sindikat nevazan u ovoj fabrici. Jos od 90-tih sindikat je bio zastitnik fabrike i protivnik pljacek i unisatvanja fabrike. Velike zrtve su podneli Zoran Nedeljkovic, Dragutin Stanojlovic, Jugoslav i dr. I ovo sto danas rade je znacajno, stite zivote.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Besmisleno da Zapad ulaže pare u rušenje Vučića, kad je on garant da će litijum otići kod njih": Zašto državi smeta novac koji dobijaju NVO kada i sama dobija milijarde pomoći od EU i SAD? 8

„Besmisleno da Zapad ulaže pare u rušenje Vučića, kad je on garant da će litijum otići kod njih“: Zašto državi smeta novac koji dobijaju NVO kada i sama dobija milijarde pomoći od EU i SAD?

Sukob vlasti i nevladinih organizacija (NVO) nije novost u našoj zemlji, ali je ovih dana došlo do kulminacije, kako se šire protesti protiv iskopavanja litijuma. Predstavnici vlasti zameraju NVO primanje novca iz inostranstva, iako je sama država najveći primalac donacija različitih svetskih fondova.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.