Sindikati stupili u štrajk, a zatim ostali bez prava da pregovaraju

Ostavite komentar


  1. Ako dovoljno dugo budemo cekali – docekacemo da otvaramo vrata NKVD trojkama koje ce nas diskretno odvoditi nocu u podrume na vesto uvezbano odstranjivanje na naucnoj marksistickoj osnovi. U potiljak.
    Komunisti su srpski narod proglasili parazitom i kao takvog ga istrebljuju. Holokastuju. Sami parzitiraju od 1945-te. Bogate se u revolucionarnom postupku.

  2. To se desilo svim sindikatima, u svim državnim preduzećima… Utvrđivanje reprezentativnosti od strane, u najmanju ruku sumljivih ljudi, po pravilu članova vladajuće partije, postavljenih od istih da se bave kontrolom, zastrašivanjem i pružanje pomoći upravljačkim strukturama preduzeća (kao nekada komesari)…

  3. Po mom misljenj, a i po Zakonu i po Pravilniku Ministststva za rad, reprezentativnost sindikata utvrdjuje organ pri ministarstvu. Pronadjite na sajtu ministarstva kako se tacno zove. Ne moze poslodavac da utvrdjuje reprezentativnost.

  4. A sta je sa onim clanoviama sindikata koji su poceli da rade 70-tih i 80-tih godina? Tada nije bilo potpisivanja nikakvih formalnih pristupnica, vec su svi po automatizmu uclanjivani u isti. Man’ te se forme, drz’ te se sustine!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.