Siniša Mali: Ako treba, ići će se na referendum o litijumu do kraja naredne godine 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da će se, ako treba, ići i na referendum o litijumu do kraja naredne godine, navodeći da treba iskoristiti ono što je Srbiji priroda dala ali pod uslovom da se poštuju najstroži ekološki standardi.

„Stalno govore (iz opozicije) narod je protiv toga. Pa gospodo, imali ste priliku na izborima pa smo čuli šta narod ima da kaže o vama. Ajmo sad da vidimo šta narod ima da kaže i oko, recimo projekta litijum“, rekao je Mali za TV Prva i dodao da će se razgovarati sa svima pa će se videti da li će do te investicije doći.

Mali je naveo da bi opozicionari hteli da kao pojedinci odlučuju o litijumu. „Inače, sve ekspert do eksperta, što bi rekla moja pokojna baba, da ne iskoristim neki drugi izraz, po pitanju litijuma, ekologije i svega ostalog“, kazao je Mali.

„Ajde da vidimo poštovani građani Srbije potpuno transparentno, otvoreno, šta će i kako će da bude, kakav je plan, rezultati, ekološki program. Da utvrdimo sve činjenice. Mi smo, predsednik pogotovo, uvek je imao veoma transparentnu, iskrenu politiku. Sve što se dešavalo, sve smo predstavili građanima, konsultovali smo se sa svim temama koje smo imali i mi smo izašli na izbore“, naveo je Mali.

Kako je dodao, „da li će do ovog projekta doći ili ne, zavisi od građana Srbije, ali da pre toga sagledamo sve činjenice“. „Jer nije ovde borba između zdravlja i litijuma, nego između jedne površnosti i politikantstva ljudi iz opozicije i pitanja daljeg ekonomskog napretka i razvoja Srbije“, rekao je.

„U ovim teškim uslovima, biće verovatno još jedan rat, sada između Libana i Izraela, u ovim globalnim teškim uslovima pokušavamo da preživimo, da imamo stabilnu situaciju u zemlji i da iskoristimo svaki novi izvor rasta“, rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari