Siniša Mali: Ako treba, ići će se na referendum o litijumu do kraja naredne godine

Ostavite komentar


  1. Narod ti je na ulici rekao šta neće, ali ne slušate. Naredni referendum nije da li hoćemeo litijum, nego da ti i tvoj gazda konačno sidjete s vlasti i prestanete da rasprodajete zemlju za svoj džep.

  2. Molim g. Malog da ne prica ni on niti bilo ko drugi iz vlasti o postovanju najvisih ekoloskih standarda, pogledajte deponije, preciscavanje voda, mnogo toga bez kanalizacije a o vodi koju ljudi menaju u Vojvodini ne treba ni pricati. Kakav je vazduh u Boru i Majdanpeku? Kakav je vazduh u Smederevu? Prema tome mani te se prica o najvisim ekoloskim standardima ili da ce Nemacka i EU da vode o tome racuna. Sto se referenduma tice nisam bas siguran da je to nesto sto se primenju u ovakvim slucajevima a ako moze, nemojte, imamo svi iskustva oko izbora i sta se radilo, pa ne bi bilo lepo da namestate referendum. Ako istrazivanja sada kazu da je vise od 55% gradjana protiv kopanja litijuma, sta vi hocete da dokazete da ta istrazivanja nisu tacna. Zasto ne verujete kada mi vama verujemo takoreci u svemu osim mnogih bitnijih stvari. Ziveli

  3. Koji ekoloski propisi ? U zemlji gde niko nezna da nivelise sahtu na drumu ?

  4. Niko ne treba da se plaši šta će narod reći , nije narod malouman . Možda bi referendum bio jedna od boljih opcija , ali trebala bi dva listića , na jednom se mora uvrstiti pitanje da li je narod za Rio Tinto kao firmu koja bi radila u Srbiji u vezi Litijuma a poseban listić da li je narod za vadjenje Litijuma, jer ima onih koji su ZA a ima dosta onih koji su NE u vezi Rio Tinta i Blek Roka u Srbiji . , ili sve složiti na jednom papiru za referendum .
    Uostalom proučiti kako se rade ti referendumi u Švajcarskoj i dajte spisak u vezi čega su sprovodili referendum poslednjih recimo pet godina ili deset .
    Da li je u ijednoj državi narod birao firmu na refrendumu koja će im raditi , da li su igde bili neki protiv firme da im dolazi u državu .

    Znate ako bivši radnici CIA ili generali naude vašoj državi i to nezakonito pa onda hoće i da uvale i svoje firme , a narod a i neki političari ne mogu da se odupru tome , ali na refrendumu mogu, neka se niko ne sekira , ima firmi ko govana , koje se nisu ogrešile o Srbiju , a koje bi mogle da vade litijum ako je narod za .

    Zbog onog Petreusa sam i pala na stepencima u Tehnomaniji kada sam kupovala Top Set Boks samo da ne plaćam kablovsku jer je došao nezakonito ovde a sve je moglo lepo na lep način a ne onako , da ne pitaju nikoga da nas bombarduju pa i posle da uvale svoje firme i ne samo oni svi redom iz NATO država kao i Jevreji , ti Jevreji izgleda imaju neku svoju nevidljivu državu .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.