Siniša Mali: Pravo na prijavu za penzionersku karticu imaju svi penzioneri, proces će biti jednostavan

Ostavite komentar


  1. A to što ste predhodnih godina ukrali od prnzosa,nikom ništa ??? „Ko laže taj i krade“ kaže poslovica !!

  2. Ustav clan 21:
    „Забрањена је свака дискриминација, непосредна или посредна, по било ком основу, а нарочито по основу расе, пола, националне припадности, друштвеног порекла, рођења, вероисповести, политичког или другог уверења, имовног стања, културе, језика, STAROSTI и психичког или физичког инвалидитета.“
    Da li su ovde ostali gradjani, koji nisu penzioneri, diskriminisani?

  3. A u PIO fondu zaposleni koje će primiti tih 1800000 prijava rade za 45000 dinara.

  4. Vlada je u decembru 2022 donela odluku o dodatku na penziju.Zbog čega nijedne novine ne postavljaju to pitanje.Da li je to još jedna u nizu laži koje nam plasiraju svaki dan.

  5. Ostavite se tih secerlema gosin Dr Mali Sinisa. Narod vas je vec odavno prozreo. Penzioneri narocito.

  6. Najava povećanja penzija deset meseci unapred, kartice kao i brošura sa uputstvima za sede glave, nagoveštavaju izbore 2024.

  7. Neću da nosim “ žutu traku“, ne želim da svima pokazujemo da sam penzioner i da kupujem na “ poniženju“, . Hoću da za svoju penziju kupim koliko mogu.
    Penzioneri odlično osećaju mržnju ostalih građana samo nam fale kartice da nas bolje obeležite sračunate koliko robe kojoj ističe rok možete da nam prodate .
    Ukinute skupštinski restoran , on je ostatak prošlosti, Omogućite penzionerima da ga koriste .

  8. Ne zaludjujte nas, nego kazi zasto nam trebaju NOVE PENZIONERSKE KARTICE KADA IH VEC IMAMO. VEROVATNO SE DIGNE VECA HALABUKA I ZAMAGLI I DEFINITIVNA PREDAJA KOSOVA ZHVALJUJUCI IZVANREDNOM PREGOVARACU, koji nam sada obecava i povecanje penzija (naravno manjim od povecanja cena)

  9. Oni stvarno misle da se mi zakopčavamo na leđima.
    Lopovi, vratite, ne samo penzionerima, celoj Srbiji, ukradeno.

  10. I treba to da rade kada penzosi ne vide dalje od pinka,uživajte penzosi u inflaciji,ko preostane neka glasa kao i do sada

  11. Zašto prijavljivanje, neka pošalju kartice kao i vodiče na adrese. Bezvezarija

  12. Zar je moguće da Ana i Mali ne znaju da većina trgovačkih kompanija daju popuste penzionerima,u rasponu od 10 do 20 %.Jedinu korist od ovoga imaće oni koji će štampati personalizovane kartice.

  13. gde je čuvena digitalizacija? opet šetate penzionere do šaltera, a znate da ih bole noge?

    Nemate evidenciju ko je penzioner?

  14. Bice popust na majoneze, senf i kecape a mleko i mlecni proizvodi, ulje, secer, brasno kao i meso…….ne verujem

  15. A šta za penzionerima koji već imaju penzionerske kartice. Hoće one važiti ili moramo tražiti nove.

  16. Vratite nam deo penzije koji ste nam nezakonito uzimali. Bio bi red da nam vratite naše pare.

  17. Bilo bi dobro da pošaljete penzion.kartice na kućnu adresu.Mnogo je lakše za nas i za Vas…Ne setajte nas tamo,vamo,ipak smo mi penzioneri.

  18. Moja majka prima porodicnu penziju Iz Severne Makedoniju,zivi na kosovo i metohiju, jel ima pravo na ovu karticu.

  19. 21 vek, a mora da se ide u PIO? Olakšajte ljudima koji rade i oni penzionerima koji žele karticu , da se formulari popune online. Dva puta ići u PIO zbog kartice je besmisleno.

  20. Jadni penzioneri ako potrose 500 din dobijaju 1 bod sta ce movi oni toje navlakusa ⁸

  21. Dragi gospodine,bolje da napravite neki program za zene koje imaju 2-3 godine do penzije,a niko nece da ih primi na posao. Tesko je,ali oni imaju nesto,a mi nista!!!

  22. A zašto su inostrani penzioneri ,(izbeglice) gradjani drugog reda?mi nemamo nikakvo pravo uRS samo da plaćamo sve moguće i nemoguće.
    Sramota.Zar nismo i mi nečiji roditelji,u koroni nismo imali pravo ni na one vitamine a kamoli ne daj bože one pakete što su delili penzionerima sa malim primanjima,čak su mi i rekli VI NISTE NAŠI

Ostavite komentar


Ekonomija

Raste potrošnja domaćinstava od početka godine: Da li to znači da se privreda oporavlja? 10

Raste potrošnja domaćinstava od početka godine: Da li to znači da se privreda oporavlja?

Neizvesnosti oko predstojećih izbora u svetu, posebno u SAD, geopolitičke tenzije koje se ne smiruju i privredna stagnacija u zemljama EU koje su naši ključni spoljnotrgovinski partneri, predstavljaće značajne izazove za rast i njegovu predvidivost u narednom periodu. U takvim okolnostima, važno je da kreatori ekonomske politike usmere pažnju na konkurentnost izvozno orijentisanog dela privrede i rast domaćih privatnih investicija, piše Jasna Atanasijević direktorka za usluge ekonomskog savetovanja u kompaniji EY Srbija za magazin Biznis i finansije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.