Siniša Mali pijačnim prodavcima: Svi koji se bave maloprodajom moraju da imaju fiskalne kase

Ostavite komentar


  1. Po zakonu da se provere sve privatizacije koje ste vi vodili kao vodeci covek Agencije za privatizaciju od 2001, a zatim i u ovoj vlasti, pa da kad se provere ti milioni evra onda krenemo da pricamo o fiskalnim kasama i 20 posto poreza na Domestos iz Madjarske od 300 dinara.

  2. U pravu je. Preprodaja sa kvantaške pijace je čista siva ekonomija koja prave proizvođače stavlja u nelojalnu konkurenciju. Ovim su proizvođači koji direktno prodaju svoju robu zaštićeni a od preorodavaca ne mogu da dođu do tezge.

  3. Zašto ne date besplatno kase, znaci ne pod uslovima koje ne mogu svi da ostvare kao sto je sad?? Ogroman je fiksiran trošak, a prodaja sa lindama i ostalim konkurencijama u ruiniranim pijacama izuzetno teška. Ili se radi o propagandi izvoza domaćeg, a uvoz iz Poljske i kud i kamo. Pa bre gde je ovom Malom fiskalni za doktorat zna li se sta?

  4. Ministar je u potpunosti u pravu, i samo onaj ko je zlonameran može da tvrdi suprotno. Pozivanje na socijalnu pravdu, vremenske uslove i slično je samo izgovor kako bi nakupci, preprodavci i šverceri ostali u sivoj zoni poslovanja. Suština zakona je to što su pravi poljoprivredni proizvodjači izuzeti iz fiskalizacije, i time je zadovoljena sva pravda ovog zakona.

  5. Sa ovim se slažem prvi put, zbog tih nakupaca sam prestao da se bavim povrtarskom proizvodnjom,verujem i još mnogi, na pijacama se nalazi svega 5% poljoprivrednih proizvođača(da li i toliko),ostalo su nakupci koji se oblače kao poljoprivrednici da zavaraju kupce.Ima da plate porez, zarada im je 1 na 1 ,teška prevara,čak bi ih i hapsio,imaju registrovana fiktivna polj.gazdinstva..

  6. Za pet do deset godina robne pijace nema vise , tako je na zapadu posle uvodenja fiskalnih kasa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.