Siniši Malom će biti teško da popuni Vujovićeve cipele

* Gostujući na RTS-u Mali je ponovio svoju tvrdnju da je nasledio dug Beograda od 1,2 milijarde evra, koju su osporili svi stručnjaci u Srbiji. Par minuta kasnije kao da je zaboravio na koji je način računao gradski dug, pa se odjednom složio da je dug države ispod 60 odsto BDP-a, umesto da tvrdi da je preko 100 odsto, koliko inače iznosi po "metodologiji Malog"
Da li će bivši gradonačelnik ostati veran svojim čudesnim brojkama i na mestu ministra finansija

Ostavite komentar


    1. Ovaj ministar je izmislio finansije u poredjenju na ministre iz DS-ovske vlade

  1. Naravno da potrošnja povećava rast BDPa. U celom tekstu nedostaju grafikoni i jedna reč raspodela. Ministar finansija ili oni odgore zapravo vrše raspodelu novca koji uzmu kroz poreze i kredite. Od njihovog plana zavisi da li će doći do stvaranja nove vrednosti ili ne. Da bi svima rastao standard moraju plate da rastu. Glavni problem he raspodela jer često država razmišlja samo o budzetu, kako ga napuniti i najveći stubovi su PDV (potrošnja) i doprinosi na plate. Problem je u pogledu na privatni sektor jer je on u kapitalizmu a javni u socijalizmu. U privatnom miraš da radiš da stvaras novu vrednost, a u javnom krivinaris bez odgovornosti. U privatnom svi na minimalcima u javnom ne. Isti ti likovi odredjuju minimalac i guše privatni sektor para fiskalnim nametima.

  2. Ministar finansija ce i dalje biti Dusan Vujovic ali sada kao savetnik u vladi Srbije. Sinisa Mali ce se kititi tudjim perjem, sepuriti i nastaviti sa proizvodnjom afera koje ce, nazalost i moj, predsednik pokrivati.

Ostavite komentar


Ekonomija

PKS: Raste interesovanje za dualni model obrazovanja 10

PKS: Raste interesovanje za dualni model obrazovanja

Dosadašnji trend porasta interesovanja učenika za školovanjem po dualnom modelu obrazovanja nastavlja se i tokom školske 2024/2025. godine, s obzirom da rezultati upisa pokazuju da je skoro 85 procenata ponuđenih mesta od strane privrede popunjeno posle prvog upisnog kruga, kažu iz Privredne komore Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.