Siromašni u Srbiji moraju da se odriču interneta

Štednja je po prvi put ove godine naterala porodice koje imaju manje od 300 evra mesečno da počnu da otkazuju internet pretplatu * Manje porodica ima i televizor u kući nego 2015 * Skoro 77 odsto građana mobilnim telefonom ide na internet
Istraživanje Republičkog zavoda za statistiku o upotrebi informacionih tehnologija

Ostavite komentar


  1. Treba dodati i da ispred vecih zgrada na N. Beogradu, siromasni opsedaju kontejnere, a ispred pijaca postoji red uglavnom starijih koji prodaju po saku paprika ili luka, stare pantalone, cipele ili kosulju, a cesto i igracke valjda svojih unuka. Tuzna je istina da je od zemlje za koju se pre cetrdesetak godina ucilo da je "srednje razvijena evropska zemlja", postala skoro najsiromasnija zemlja Evrope.

  2. Nemate vi pojma jer ne slusate Premijera koji kaze da nam je sve bolje i bolje i da samo rastemo, da smo lideri ne samo u regionu nego i u svetu . zato ne lupajte uo siromastvu i ne pravitre paniku u Vladi.

  3. Sve je to moja deco @Te Kvondo Strikes Back, @Mika, @Lazar nama doneo onaj Vucic sto ne slazi sa mog tv ekrana, jer u digitalnom paketu koji imam mogu da gledam samo Pink i RTS i dve nase lokalne stanice sto ih je kupio onaj carapan. Tesko je deco biti do podne gladan, a od podne presit Vucicevih uspeha zbog kojih nam skice stomaci i sve vise licimo na zivuljke koje po izmetu traze nesto da se prehrane.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.