Siromaštvo „guta“ kilovat sate

* U Srbiji se troši 60 odsto više struje po jedinici bruto društvenog proizvoda
Zbog čega je potrošnja struje u Srbiji veća nego u drugim zemljama

Ostavite komentar


  1. Ovaj tekst mi je malo čudan. Spadam u generaciju koja je početkom 80. tih imala 20-tak godina. Od tada pa do danas naučen sam da štedim struju, kao i sve ostalo, pošto je tada bila stabilizacija. Sećam se kada je 1983. pola Beograda bilo bez vode, sećam se 1984. kada sam svaki četvrti dan imao struju 24 h, sećam se kako je Beograd bio podeljen po zonama kada smo imali struju po 6 h. Da li vi mislite da smo to zaboravili i da nam u krv nije ušla štednja svega i svačega. Da ne govorim o 90.

    1. Sva ta struja koje “ nije bilo “ u vreme restrikcija se izvozila za keš .

      A kad MILFhajlovićka promeni stranku sve će da objasni , ko krade , ko ne plaća , ko izvozi . Zna ona to odavno zar se ne sećate ?

  2. Ne razumem koja je svrha ovakvih tekstova .Verujem da ce i bez njih nadlezni povecati cenu struje i da ih nije nuzno podsticati na to.Zar nije bolje istaci koliko je zadnjih godina unisten srednji sloj gradjana i da sada postoje samo siromasni najveci deo i prebogati od kojih se vecina obogatila na vrlo sumljiv nacin.Pisati o tome je sigurno rizicno pa su ovakvi sadrzaji pozeljniji.

  3. Ma ne podsticu oni nikog na povecanje,to nas, po nalogu, pripremaju da do njega samo sto nije doslo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.