nišfoto BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ

Niška Direkcija za izgradnju izabrala je na tenderu beogradske firme „Tri omega inženjering“ i „ABL-system“ koje će za skoro pet miliona dinara raditi dilataciju mostova na ulazu u Tvrđavu i u Vojvode Mišića, prenose danas Južne vesti.

Ugovor će važiti najviše godinu dana.

Sa firmom „Tri omega inženjering“ niška Direkcija za izgradnju je i prošle godine sklopila ugovor za radove na održavanju mostova, takođe vredan skoro pet miliona dinara sa PDV.

Tada se firma „Tri omega inženjering“ jedina javila na tender, a i sada je sa firmom „ABL-system“ bila jedini ponuđač.

Građane će radovi koje će te dve firme izvoditi u Nišu koštati 4.999.200 dinara sa PDV.

Iznos koji su one ponudile bez PDV razlikuje se od iznosa procenjene vrednosti nabavke za samo 666,67 dinara.

Kao i za mnoge druge nabavke u Nišu, istaknuto je da će se radovi izvoditi “sukcesivno” i “po radnom nalogu”, dok rok nije naveden.

Izvođač se obavezuje da izvođenje radova počne odmah po dostavljanju svakog pojedinačnog radnog naloga izdatog od nadzornog organa, piše u tenderskoj dokumentaciji.

U planu je mašinsko sečenje i uklanjanje postojeće diletacije sa vađenjem potkonstrukcije, a po potrebi i uklanjanje postojećih šrafova.

Takođe, u planu je i uklanjanje postojeće gumene diletacije pajserima, vađenje čeličnog dilatacionog korita, oslobađanje betona oko ankera, sečenje betona, odvoz šuta na deponiju i drugi radovi.

Rekonstrukcija tvrđavskog mosta Nišlije je već koštala oko 60 miliona dinara, a rađena je pre samo tri godine i trajala je duže nego put do Marsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari