Skriveni ugovori i povećanje tarifa

*Ugovori o koncesijama aerodroma u regionu pokazuju problematičan izbor koncesionara i praksu da se umesto povećanja broja putnika, povećavaju naknade
Koncesije aerodroma - iskustva iz regiona

Ostavite komentar


  1. Obradovali smo se kad smo cuki od ministra finansija da je Telekom Srbija prebacio dobit u budzet i da ce to uraditi i narednih godina. To isto vazi i za zlatnu koku AB. Sumnjam u strucnost nasih Vladinih pravnika i skoro sam siguran da nisu u stanju da zastite drzavu od zamki kao ona sa Aerodromom u Budimpesti. Osim toga korupcija je vrlo primamljiva u nasim geografskim sirinama. A najgore sto moze da se desi je da se AB da u koncesiju firmi koja nema nikakve veze sa bransom. Aerodromom u Ljubljani upravlja vlasnik FRAPORT koji je najveci poslodavac i najprofitabilnija firma iz branse u Nemackoj. Sve ostalko je osudeno na propast pre ili kasnije jer je cilj izvlacenje dobiti a ne budusnost AB-a! Trenutnoj Vladi je mnogo stalo do novih brzopoteznih injekcija u budzet jer se investitori ocigledno drze po strani posto Srbija ima ocajno pravosude pa se ne osecaju sigurno a to je otrov za kapital.

Ostavite komentar


Ekonomija

ASK: Spoljnotrgovinski deficit Kosova u junu 425 miliona evra 10

ASK: Spoljnotrgovinski deficit Kosova u junu 425 miliona evra

Agencija za statistiku Kosova (ASK) saopštila je da podaci o spoljnotrgovinskoj razmeni roba na Kosovu pokazuju da je deficit u junu uvećan za 6,7 odsto u odnosu na isti period 2023. godine, odnosno da je ukupan mesečni trgovinski deficit 425,4 miliona evra, u poređenju sa deficitom od 398,0 miliona evra iz juna prošle godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. i 4. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.