U susret sezoni slava: Koliko novca treba za skromniju mrsnu trpezu za 20-ak ljudi?

Ostavite komentar


  1. Meni je sutra slava, Sveti Luka, ali bez snega do struka ali i bez gostiju jer plata je prekosutra a od minimalca nema ni za parizer a pečenje je misaona imenica. Moram i da se krijem od sveštenika jer nemam da mu platim ni po cenovniku „daj koliko daš“. Ostalo mi je tek toliko da kupim jednu manju sveću. Tamjana mi je ostalo od ranije. Umesto kolača, kupiću hleb „Sava“ da napravim poparu, bez masti i sira. Voleo bih da mi predsednik sa celom vladom dođe na slavu da podelim s njima ono što se zateklo, tj. šipak. Koristilo bi im da malo odmore od ždranja bifteka i punjenih lignji i lokanja vina koje košta kao moja godišnja plata ili još više od toga.

  2. Bravo,ti si umetnik kada možeš da proslaviš sa 200evra,a alibi stavio parizer mogao bi još jeftinije da priđeš.

  3. Bravo,ti si umetnik kada možeš da proslaviš sa 200evra,a alibi stavio parizer mogao bi još jeftinije da prođeš.

  4. U vreme svih Jugoslavija od 1945 naovamo, moja je tetka slavila svake godine. Rakijica, kafa, žito, vino (neki sok za decu) i tanjir kupovnih minjona. I slavski kolač, ikona i sveća. Umrla je pre nego što su novosrbi počeli da slave ožderavanjem.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.