Agencija za privatizaciju je posle raskida kupoprodajnog ugovora sa biznismenom Đorđijem Nicovićem donela odluku o restrukturiranju Prvog maja.

– To znači odbranu od napada na imovinu, od blokade računa i stvaranje mogućnosti da fabrika normalno funkcioniše u narednom periodu. Nadam se da imamo i državu kao partnera. Očekujemo da će Prvi maj u neko dogledno vreme doći do pravog strateškog partnera. Sada radi 1.500 radnika i oni su zajednička briga. Lokalna samouprava nema ingerencije u privredi, ali zbog značaja Prvog maja želimo da pomognemo i posredujemo u rešavanju problema – izjavio je juče na konferenciji za novinare predsednik opštine Pirot Vladan Vasić, posle razgovora sa čelnicima dva fabrička sindikata.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata u fabrici Zoran Živkovića, fabrika normalno funkcioniše. Predsednik sindikalne organizacije Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Goran Živadinović kazao je da se posle raskida ugovora nazire rešavanje problema. „Dobro je što se u sve to uključila i lokalna samouprava i Ministarstvo ekonomije. Nadam se da će Prvi maj brzo naći strateškog partnera iz tekstilne struke“, rekao je Živadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari