Slobodna zona Pirot prilagodila rad novonastaloj situaciji zbog korona virusa 1Foto: Z. P.

U Slobodnoj zoni Pirot, zbog aktuelne epidemiološke situacije sa korona virusom, nekoliko firmi je prestalo sa radom, a logistički poslovi su upola manji u odnosu na period pre pandemije.

Prema rečima direktora Slobodne zone Pirot Dragana Kostića, kako su najavile neke firme, neće odustati od investicija i otvaranja novih radnih mesta u Zoni.

Tokom dana biće održan webinar koji organizuje Svetska organizacija slobodnih zona na kome će Dragan Kostić biti jedan od predavača.

– Za webinar je prijavljeno više od 200 učesnika. Govoriću o slobodnim zonama zapadnog Balkana, koje su mere primenjene u borbi protiv COVID-19 u pirotskoj Zoni i kakva su očekivanja za nesmetan nastavak rada Slobodne zone Pirot – kaže Kostić.

Slobodna zona Pirot prilagodila rad novonastaloj situaciji zbog korona virusa 2
Foto: Slobodna zona Pirot

Ugovorna okružna privredna komora Pirot, čiji je Kostić predsednik, pokrenula je donatorsku platformu u borbi protiv pandemije virusa korona pod nazivom “Okružno doniraj i Covid saniraj“.

– Platforma predstavlja brz i efikasan način povezivanja donatora sa dobavljačima iz Pirotskog okruga koji imaju kapacitete da isporuče medicinsku opremu, sredstva za dezinfekciju i prehrambeno-higijenske pakete. Za nedelju dana rada platforme u robi i medicinskoj opremi, ali i novcu, prikupljeno je 7 miliona dinara – kaže Kostić, dodajući da će Ugovorna okružna privredna komora Pirot po ukidanju mera zabrane zbog korona virusa, nastaviti sa obukama zainteresovanih privrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari