Smanjeni dugovi Laste 1Foto: SP Lasta (arhiva)

Komanija SP „Lasta“ saopštila je danas da je u 2016. godini, zaključno sa 30. septembrom, smanjen dug prema dobavljačima za 149 miliona dinara, dok se do kraja godine očekuje ukupno smanjenje tih obaveza od oko 170 miliona dinara.

Dug za gorivo prema kompaniji NIS je smanjen za oko 30 miliona dinara, a sa 12 banaka i sedam lizing kuća potpisan je ugovor o reprogramu obaveza koji se u potpunosti poštuje. Dug prema domaćim i ino bankama kao i lizing kućama je na dan 30. septembra smanjen za 640 miliona dinara, a do kraja godine se očekuje dodatno smanjenje za oko 250 miliona.

Mesečni troškovi goriva su smanjeni sa prosečnih 205 miliona dinara na oko 180 miliona dinara, ili oko 25 miliona dinara mesečno. Mesečni troškovi za lične dohotke su usled realizovanih tehnoloških programa smanjeni sa prosečnih 200 miliona dinara na oko 155 miliona dinara. Potpisan je ugovor o reprogramu poreskih obaveza na 60 mesečnih rata, navodi se u saopštenju.

Preduzeće Lasta smanjilo je broj rukovodećih i direktorskih mesta za više od 50 odsto, troškovi menadžmenta su smanjeni za oko pet miliona dinara mesečno, smanjeno je korišćenja službenih vozila za više od 70 odsto.

U saopštenju se dodaje da su ukinute i su sve povlastice i beneficije koje je menadžment imao u ranijem periodu, poput službenih kartica, putovanja i reprezentacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari