Smanjenje broja zaposlenih, a ne otpuštanja 1Obilazak "Đerdapa 1"

Hidroelektrana „Đerdap 1“ jedan je od najvažnijih ogranaka EPS-a i jedan od najvažnijih hidro projekata u Evropi.

Zato je važno da u postupku revitalizacije šest hidroagregata osposobimo da i u narednom periodu rade kao i u minule 44 godine. Tri hidroagregata su obnovljena, jedan je u fazi revitalizacije, dok će preostala dva biti revitalizovana u periodu pred nama. Kada taj posao završimo, instalisana snaga „Đerdapa 1“ biće povećana za 1.200 megavata – rekao je v. d. direktora EPS Milorad Grčić prilikom posete i razgovora sa poslovodstvom naše najveće hidrocentrale.

Prema rečima Grčića, EPS ima nameru da opstane kao kičma privrede Srbije. Uz saglasnost i u skladu sa politikom srpske vlade, vode se teški pregovori sa Svetskom bankom i MMF.

– Imamo plan, zahvaljujući sistematizaciji i našem sagledavanju organizacije proizvodnje u svim ograncima – objašnjava Grčić, ističući da je svaki proizvedeni kilovat važan.

On je naglasio kako je u planu da se poveća ušteda i efikasnost u poslovanju, ali i očuvanje egzistencije zaposlenih.

– U EPS-u neće biti otpuštanja, već smanjenje broja zaposlenih, a to podrazumeva odlazak u penziju ili uzimanje stimulativnih otpremnina – poručio je u Kladovu prvi čovek EPS-a koji smatra da je veoma važno što se radi na smanjenju gubitaka i smanjenju krađa, a da je jedna od mera za smanjenje gubitaka i mera štednje revizija auto-parka.

–  To su samo delovi velikih planova pomoću kojih možemo ostvariti desetomilionske uštede u evrima na nivou godine. Elektroenergetski sistem je stabilan, EPS je likvidna kompanija i EPS ima budućnost  – rekao je Milorad Grčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari