Smanjili porez zbog velike suše 1Foto: Opština Svilajnac

Opštinsko veće Opštine Svilajnac je na sednici kojoj je predsedavao predsednik opštine Predrag Milanović danas  donelo Odluku kojom se poljoprivrednicima sa teritorije opštine Svilajnac umanjuje porez na poljoprivredno zemljište za treći i četvrti kvartal tekuće godine, saopštila je ova lokalna samouprava.

 

Ova odluka je doneta kako bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima da prevaziđu posledice velike i dugotrajne suše izazvane visokim temperaturama koje su pogodile celu Srbiju. Na sednici je usvojen i izveštaj KJP „Morava“ Svilajnac o redovnom snabdevanju vodom svih građana opštine Svilajnac. Opština Svilajnac je iz svog budžeta izdvojila značajna sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za navodnjavanje 3.100 hektara, kako poljoprivrednici ne bi više trpeli posledice periodičnih suša.

Ovom prilikom predsednik opštine Predrag Milanović je istakao i da se nada da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede naći način da pomogne poljoprivrednicima kako bi prevazišli teškoće izazvane sušom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari