Socijalno-ekonomski savet Srbije bez konsenzusa o agencijskom zapošljavanju

Ostavite komentar


  1. ovo je smesno , da radnnike i radnicka prava predstavlja i zastupa veoma dugo potpuno neuspeli predstavnik ?

  2. Rdnike odavno nema ko da predstavlja. Predsednik sindikata ne može biti čovek koji je i sam veleposednik, to nije normalno. Samostalni sindikat a i ostali su odavno izgubili na značaju i služe samo za legalizaciju naopakih zakona. Tako i postojanje robovskih agencija ne treba legalizovati i o njima uopšte raspravljati. Takve agencije ne smeju postojati, prekp noći moraju biti ukinute. Radnici moraju biti svi isti i ravnopravni. A gospoda poslodvci ako vam trebaju radnici onda ih zaposlite i momentalno prijavite. Oni nisu vaši robovi. Oni samo rade kod vas, zato treba da imaju sva prava i da ne rade za bedni minimalac. Ako to ne možete da date onda zasučite rukave pa radite sami sa svojim ukućanima. Toliko.

  3. Na ovom zakonu se vidi nemoć države, da za svoje gradjane donese normalan zakon.
    Vidi se i bruka i sramota sindikata koji diskriminišu radnike na javni sektor i na privredni proizvodni, jedni ne mogu na lizing, a drugi mogu.
    Mi smo omašeno društvo, nama treba slobode 100godina, da se samo uništimo.

  4. Ko godinama drzi jedne te iste ljude na ceonim pozicijama sindikata?
    Po cemu se to vi lideri sindikata „vodje“ razlikujete od trulog sistema i trulih politicara?
    Ja cu vam reci, ne razlikujete se. Vi ste veca prevara od politicara!
    Srdacan pozdrav nezamenjivima.

  5. Ako je drzava humana treba da donese zakon i svi koji 2 godine rade preko Agencije budu primljeni u stalni radni odnos. Ovim bi se izbegle dosadasnje anomalije jer ljudi koji rade preko agencije nemaju nikakvu perspektivu i diskriminisani su

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.