Solarni paneli za domaćinstva bez dozvola i taksi

Ostavite komentar


  1. Koliko će koštati tehnički pregled dokumentacije i da li mogu u sopstvenoj režiji da postavim panele ili mora da paneli budu od odobrenog proizvođača od odobrenog izvođača….?

  2. Poštovani,
    Žibim u Austriji i ovde se po ko zna koji put obnavlja subvencija za svakoga ko instalira solarne panele i ko radi adekvatnu izolaciju kuće, stolariju itd. Radove izvode firme po izboru investitora a ne znam da li svako mora da prijavi to elektro distribuciji ?! Znam ljude koji imaju po par panela i proizvode samo za sebe, ne znam šta će im odobrenje distribucije…. ili plaćanje taksi, pa svi je plaćamo uz račun za struju od konvencionalnih isporučioca.

  3. I sunce će jednoga dana da se ugasi. Zato treba da mislimo na budućnost naše dec, umučadi i praunučadi. I naš lepe Srbije.

  4. Prekinite vise sa time. Od toga nema nista. Da su hteli da daju nebi uplitali opstine koje nemaju dinara.

  5. Šta će biti kad električar ode na stub da popravi kvar, a iz panela dođe do isporuke el. energije u mrežu? Kako je zamišljeno bez dokumentacije, pregleda, zaštite?!

  6. Ako građani sami kupe solarne panele i izvedu instalacije, čemu potpisivanje ugovora sa nadležnom distribucijom? Otkad je edb merodavna za davanje atesta o tehničkoj ispravnosti? Opet neki lopovluk uvijen u oblandu brige za ekologiju

  7. Gde da nađem 2000evra ja primam 16000rsd invalidsku penziju a nesposoban za bilokakav posao

  8. To sto nam nude je neisplatljivo. Za samo 50 kilovata da covek plati ugradnju i kupovinu te opreme plus odrzavanje… Ne isplatljivo… Bacanje para… A kasnije moze i da se i naplati kao neka taksa i onda ce biti skidaj i bacaj u djubre… Sta se ustedeli? Nista!
    Drzava treba sama da se bori stim pa da negde masovno postavi te uredaje po njivama za proizvodnju struje a moze i pomocu vetra gde to ima u normalnim zemljama. Neke zemlje koriste pravljenje struje i pomocu talasa mora. Mi tu varijantu nemamo. Imamo samo price da gradjani sami ugrade neisplatljivu opremu za koje treba dug vremenski period da povrate ulozeno… A ako se bude posle to i naplacivalo nema usteda samo steta.

  9. A koliko košta taj ugovor sa distribucijom i zašto uopšte distribucija daje garanciju za nešto što nije u njihovoj nadležnosti?

  10. Toliko o pomoći države …
    Još treba da se javi i ministar za manjine da kaže da možemo bez naknade da menjamo stolariju i kulture da stavljamo izolaciju na kuće i cirkus je potpun

  11. „U Srbiji danas ima, prema dostupnim procenama, oko 600 kilometara kvadratnih krovova“Jel ovo Momirovic sastavljao tekst. Za kvadratne nisam jos čuo. Jesam za ravne (ekstenzivne, intenzivne), kose (jedna, dve… 15 voda) a li kvadratne, pa jos u tom broju, ne.
    Da preformulisemo, kaze se: 600 kvadratnih kilometara krovne povrsine. Al ajde, ko jos oko toga brine.

  12. Nije mi jasno ni čime je Država propisi ala bilo kakve takse na korišćenje sunčeve energije. Šta je to ona uložila u ovu vrstu energije u privatnim objektima. ZAŠTO da bilo ko krade dozvoljeno iz mog džepa???

  13. Polako, ovo je samo jedan od silnih nameta koje će da natovari naša otadžbina sa ovakvom Vladom, samo Jako i Napredno. Porez za sunčevu energiju, nisam znao da Srbija ili planeta Zemlja ima zemljište i tapiju na Suncu. Potom sledi porez na kišnicu, što je skupljate u buradima ili nekim čatrnjama, bunarima i tako redom. Jer ima dovoljno primera u USA, gde sve se plaća (oporezuje): sunčeva energija, energija vetra, kišnica,…itd. E´biga sve je to stvorila država i njena Vlada. Probudite se, osvestite se dok je vreme. Kako su krenuli, nadam se da neću doživeti, svaki udah i izdisaj vazduha da naplaćuju…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.