Spark Hub mesto na kome se stvaraju srpski biznis lideri za budućnost 1Foto: Promo/Sparkhub.rs

U Beogradu je danas predstavljena nova platforma i konferencija Spark koja će umrežiti buduće lidere srpskog biznisa sa onima koji su najbolji u svojim profesijama u zemlji i inostranstvu u okviru godišnje konferencije koja će se po prvi put održati 9. oktobra 2024. godine u hotelu Hilton.

Ideja potiče od dve iskusne srpske HR liderke koje su okupile najrelevantnije lidere iz domena ljudskih resursa, rukovodioce najvećih domaćih i stranih kompanija, istaknute članove akademske zajednice i nevladinog sektora kako bi učestvovali u kreiranju modela za biznis lidera, ali i poslodavca sutrašnjice.

Na jednodnevnom skupu koji će otvoriti lideri sa nesvakidašnjim biografijama čije bogato iskustvo se izučava van granica naše zemlje govoriće predstavnici Vlade Srbije, izvršni direktori kompanija kao što su Majkrosoft Srbija, MTU Maintenance Srbija, MK Group, Delhaize Srbija, Tetra Pak, Vega IT, i članovi akademske zajednice.

Konferenciju će u segmentu „Spark Talks“ otvoriti trojica jedinstvenih govornika – akademik prof. dr Isak Karabegović, član Akademije nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine, Veljko Lalić, vlasnik i glavni i odgovorni urednik jedne od najuglednijih domaćih medijskih kompanija, Nedeljnik i Velike priče, kao i Ilija Belošević, najbolji evropski košarkaški sudija svih vremena – koji će učesnicima predstaviti svoj karijerni put i definisati liderstvo, svako iz svoje perspektive.

Uslediće paneli sa predstavnicima Vlade Srbije, CEO mentorima i članovima akademske zajednice na temu vizije liderskih veština za 21.vek.

Domaćin Spark Talks biće jedna od naših najuspešnijih poslovnih žena u svetu, Tamara Bullock.

U popodnevnom delu programa nazvanom „Spark Vision“ održaće se radionica na kojoj će dva tima sastavljena od istaknutih stručnjaka kreirati vizionarske profile budućih lidera.

Zatim sledi „Spark lab“ na kome će lideri imati priliku da rade sa najpoznatijim CEO i akademskim mentorima na kokreiranju modela liderstva i poslodavca budućnosti i razmene dragocena iskustva.

Kao rezultat tog rada nastaće vodič za razvoj liderstva kome će svi učesnici imati prilike da doprinesu.

Osnivačice Spark Hub platforme, Žaklina Teofilović, direktorka ljudskih resursa u MTU Maintenance Srbija i Sanja Jevdjenijević, partner u kompaniji HR Xcel se decenijama bave regrutovanjem i stvaranjem biznis lidera u različitim industrijama i kao motiovaciju za ovakav projekat navode evoluciju poslovnih potreba i promene na tržištu talenta:

„Kao i sve u društvu biznis prati trendove digitalizacije, nomadizacije i neprestanog umrežavanja. Veštine koje su se tražile na početku naših karijera imaju malo zajedničkog sa potrebama poslodavaca i talenta danas. Najkvalitetnije se uči od najboljih u svom poslu i onih koje te talente grade i usmeravaju. Iz potrebe da se mladi biznis lideri i njihove potrebe čuju i da se oni umreže sa onima koji su svoje karijerne vizije ostvarili, napravile smo Spark. Nadamo se da će ovaj događaj prerasti u tradicionalni i da će u narednim godinama iznedriti neke nove mentore za mlade talente i ideje koje će definisati liderstvo za srpski biznis u 21. veku.“

Za više informacija posetite https://sparkhub.rs/ ili kontaktrirajte [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari