„Spaskovski govori neistine, Bor je u minusu od 35 miliona dolara“

Branislav Mihajlović, bivši zamenik direktora Rudnika bakra Bor, negira tvrdnje o pozitivnom poslovanju RTB Bor

Ostavite komentar


  1. I,šta sada? Ko je ovde lažov? Da li poreski obveznici mogu biti obavesteni od strane vlade i ministarsva praco stabje u RTB? I to h i t n o. Sme li Vučić da izade pred gradjane i kaže svoje.

    1. Svi znaju da RTB pravi ogromne gubitke, ali očigledno da mnogi iz vlasti imaju lične koristi od RTB-a. Pljačke neviđenih razmera po svim javnim preduzećima kao i po opštinama kroz radove i javne nabavke.
      Sendviči uopšte nisu jeftini kao
      i pranje para kroz UAE.
      Ovaj narod je lud, glup i nepismen. Na žalost ono malo vrednih i pametnih odlaze u inostranstvo. A ovo što ostaje ovde će nestati.
      To je naša realnost

  2. Blagoje Spaskovski, čelnik RTB Bor je veliki majstor laži. On i kada zine laže. O veličanju proizvodnih rezultata i profita RTB Bor je poznato i vrapcima, osim ΛV. Sledeća obmana stručne i političke javnosti je da je izgrađena nova topionica, što je notorna bajkolaž. Naime, izgrađena je fleš peć za topljenje koncentrata bakra i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline, a ostali pogoni konvertora, anodna rafinacija bakra, infrastruktura (putevi, vodovodne i kanalizacione instalacije i pumpne stanice, trafostanice), kladišta sirovina, magacini su iz ranijih faza gradnje topionice. Troškovi gradnje fleš peći i fabrike sum. kiseline koštaju iznad 300 miliona evra, što je višestruko više od plana. Gde se denu pare uložene kao da je izgrađena sasvim nova topionica i to dobro zna Sosa. Da ponovim nije izgrađena nova topionica već samo jedna peć i postrojenje za proizvodnju sumporne kiseline i ništa više i ništa manje.ΛV bi trebao da o ovome oformi stručnu grupu kako bi dokazao laži svog poltrona.

    1. Pa zar vi stvarno mislite da AV ne zna nista o tome. Ili ste mnogo naivni ili mnogo glupi doktore

  3. Naravno da je u minusu kad nema ko da radi. Srpski narod je neizlecivo lenj.

    1. Tako je doktor-menađere naš napredni. Hajde sad lepo celu familiju da skupiš, pa da krenete u rudnik. Lopate u šake i da svima pokažeš koliki si napredni patriJota. I javi se ovde za nedelju dana, da nam se pohvališ kako ide.

  4. Spasovski je jos iz vremena Milosevica bio clan SPS-a ,pa kod Dinkica ,kod Tadica i sad kod Aleka.Godine prolaze a on samo menja dres .Sutra da dodje Jeremic na vlast eto njega tu.Umesto u zatvor on opstaje godinama .

    1. Što znači da je veliki igrač! Bravo Spasovski,možeš da lažeš,da uzimaš koliko god hoćeš i niko ti ništa ne sme. Sve si ih držao u šaci,one koji su bili,ove koji su sada a veropvatno i one koji će možda nekada doći.Sve prolazi osim tebe,i šta reći osim bravo majstore.A narod,ma pusti narod novcem se sve može kupiti,i mogu ti reći da taktika „pola pije pola Šarcu daje“ je izvanredna,jer da sve piješ Šarac bi te već odavno zbacio iz sedla,ovako i Šarac sit i mi ovce ošišane. Još jednom bravo majstore.

  5. Slusam jutros na Hepi novinara S.telegrafa kako lupa o milionima, kako dnevno RTB Bor placa milione dolara za struju!? A KOLIKO JE RTB OSTAO DUZAN ZA STRUJU iz ranijeg perioda, PLATILI SMO MI PENZIONERI.Sreca njihova sto je cena bakra skocila i svetska privreda oszivela…

    1. Taj isti RTB je stvorio Elektroistok , opremio ga , izgradio vodove i podneo tetet izgradnje HE Djerdap ( oko 100 miliona maraka ) !? Struju redovno plaća ( što se može proveriti – a ne svašta pisati ) i da je ovo normalna zemlja bio bi SUVLASNIK u EPS – u i EMS – u !
      RTB posluje pozitivno , a Bane Mihajlović je promenio više stranaka od Blagoja Sp….i dalje nema pojma o rudarstvu !
      “ Za dobrim konjem sr prašina diže … “ shvatite to .

  6. Da je ovo država,a nije, Spaskovski ne da bi bio smenjen, već bi odavno bio na izdržavanju kazne zbog pljčke koja se sistemski sporovdi u RTB-eu i sva imovina bi mu bila konfiskovana i prodata da se namiri bar jedan posto štete koju je naneo i da bude nauk nekim koji će da dođu a to je da se pljčka ne isplati.

  7. Ajel vama drago da srbija po vama propada , a vi nikako da se odvažite da kažete da željezara, posluje sa dobitkom , vama izgleda drago , da ova srbija nazaduje.Zato vas parazite nećemo nikada više birati ni za mesnu zajednicu

    1. Nije nama drago sto propada,zao nam je sto se neko podrzava a ocigledno radi protiv naroda,nekim ljudima potrebno da plafon padne na glavu da shvate da je kuca losa.

    2. A ko to kaže da Železara posluje pozitivno? Isti onaj što nas je ubeđivao da Er Srbija posluje pozitivno. Obe firme pozitivne uz dotacije države.

    3. Железара?? Овде није реч о железари у Смедереву него о РТБ Бор која производи БАКАР!

  8. Spasovski za ptedsednika jednostavno he neunistiv . Covek koji decenijama lsisava pare ofd svake vlasti je car I uvek he rtb bor u plush.

    1. Sa tim imenom ne smes ovako da pises,ti si Ivan a pises da te niko ne razume,ili ne vidis tastaturu ili nemas osnovnu skolu.

  9. Osim sto je u razlicitoj politickoj opciji, gospodin Mihajlovic I’ma I licni sukob sa Spaskovskim tako da sve sto iznosi treba uzeti sa rezervom, narocito sto je u toku predizborni kampanja. Sosi mozete da zamerite neke stvari Ali dve morate da mu priznate a to su Nova topionica I vracanje dostojanstvenog zivota borskim I majdanpeckim rudarima.

  10. Joj sta cemo sad,kako je smeo da kaze istinu sram ga bilo,pa zna li on da je istina zabramjena,kako nesto u ovo vreme sme da posluje sa tolikim gubitkom,ali cekaj dovesce oni nekoga jer ima interesovanja, kaze ona on, ne znam sta je ali tako kaze da ce valjda platiti nekome da dodje.

  11. Mozete Spasovskog da vredjate koliko vam je volja koliko je taj covek uradio za Bor svedoci da je nebo nad gradom cisto i da deca disu cist vazduh a to zaista nema cenu!!!!ali eto zarad politickog uspeha sve se zaboravlja!!!!

  12. Da je i dalje na mestu zamenika direktora ne bi pričao neistine o poslovanju RTB-a i ne bi širio neistine o generalnom direktoru.

  13. RTB dobro posluje a Branislav Mihajlović je običan praktikant koji živi od politike.

  14. Pre svega RTB nije u minusu i dobro posluje,RTB takođe ima podršku od države i vlada Srbije direktno pomaže RTB.

  15. Secam se vremena kad su u rtb-u plate bile ispod minimalca, zahvaljujuci sadasnjem generalnom direktoru, ne samo da je podigao plate radnicima za vise od 100% vec je uspeo i da podigne RTB na noge, ulozio je velike napore da bi radnici bili ponosni sto rade u toj kompaniji.

  16. RTB je firma koja je izgradila celu bivsu Jugoslaviju, zato je vazno da rtb opstane i da nastavi sa radom, jer tu rade preko 4000 radnika, a od rtb-ove plate zive preko 20000 ljudi.

  17. RTB ispunjava sve svoje obaveze, ali su joj potrebna dodatna ulaganja kako bi se proizvodnja povecala. Iz tog razloga se trazi strateski partner

Ostavite komentar


Ekonomija

Slaviša Kokeza: Nekada veliki SNS biznismen, sada rasprodaje sve što ima u Srbiji 10

Slaviša Kokeza: Nekada veliki SNS biznismen, sada rasprodaje sve što ima u Srbiji

Dok je navodno nedostupan srpskim pravosudnim organima, jer se ne zna da li ijedno tužilaštvo vodi bilo kakav postupak protiv njega, bivši predsednik FSS-a i član SNS-a, već je lično ili preko ovlašćenih posrednika prodao, poklonio ili ugasio sve firme čiji je vlasnik formalno bio. Sada pokušava da proda i nekretnine, dva stana i poslovni prostor, kao da nema nameru da se ikada vrati na „mesto zločina“, piše Radar.rs.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.