Posle šest meseci jedinstvene prakse, 12 najboljih studenata pravnih fakulteta u Beogradu i Kragujevcu, odmerilo je svoje znanje u velikom finalu Big dil projekta. Reč je o jedinstvenoj studiji slučaja iz oblasti kompanijskog prava, koja predstavlja simulaciju kupoprodaje privrednog društva, pri čemu su studenti podeljeni u dva tima imali prilike da pokažu svoje pravničko, ali i pregovaračko znanje koje su stekli tokom prakse. Asistenti pravnih fakulteta u Beogradu i Kragujevcu, kao i iskusni advokati iz advokatske kancelarije „Janković, Popović i Mitić“ iz Beograda, edukovali su studente kroz mentorski rad i podelili sa njima znanje bazirano na bogatom iskustvu u oblasti kompanijskog prava.

– Zadovoljstvo nam je da vidimo konačan rezultat zajedničkog rada i prikazano znanje studenata bazirano kako na teoriji, tako i na praksi koju su sa njima podelili advokati naše kancelarije. Čestitamo timovima jer su na najbolji način predstavljali svoje fakultete. Oba tima su pokazala odlično znanje i verujem da su pred svim studentima uspešne karijere u oblasti kompanijskog prava – izjavio je Nikola Janković iz advokatske kancelarije „Janković, Popović i Mitić“.

Big dil projekat ima za cilj da edukovanje mladih pravnika podigne na viši nivo, od čega će korist imati fakulteti koji će omogućiti svojim studentima jedinstvenu praksu sprovedenu u saradnji sa vrhunskim advokatima. S druge strane, studenti će, zahvaljujući tako stečenom iskustvu, znati kako da se nose sa novim poslovnim izazovima, a „profitiraće“ i poslodavci koji će moći da zaposle dobro obučene kadrove.

– Big dil projekat je, zapravo, realizacija odlične ideje da se studentima približi praksa iz oblasti kompanijskog prava. Tako studenti stiču dragoceno znanje i jedinstveno iskustvo – rekao je za Danas Borko Mihajlović, asistent Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Jelena Lepetić, asistentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu, ukazala je da će znanje koje su studenti za šest meseci stekli koristiti ne samo na fakultetu prilikom polaganja ispita, već i na početku profesionalne karijere. Najavljen je i Big dil projekat za sledeću godinu koji ima još ambiciozniji cilj da se u perspektivi podigne na regionalni nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari