Spremni za velikog investitora 1Foto: lsv.rs

Zrenjanin se sprema za nove investicije a skupština grada je na sednici ove nedelje usvojila odluku o izradi plana detaljne regulacije radne zone „Jugoistok – Ečka 2“, na osnovu kojih se ta zona širi na novih 550 hektara površine namenjene investitorima.

Reč je o lokaciji na putu za Beograd, gde se već nalazi industrijska zona sa nekoliko preduzeća. Zemljište se sprema za investitore sa kojima se pregovara na državnom nivou, jedino je što se moglo čuti od lokalnih političara.

– Ovim se stvara mogućnost za gradnju neophodne infrastrukture na tom prostoru, što planiramo već za narednu godinu, jer već postoje potencijalni investitori koji bi želeli da ulažu u našu industrijsku zonu. Činjenica je da jedan broj zainteresovanih dolazi iz pregovora sa Vladom Srbije, što je nagovestio i predsednik Republike, a postoje i oni koji direktno vode razgovore sa gradom. Ako država uspe da obezbedi tako velikog investitora i dogovori se o njegovom ulaganju u Zrenjanin, mi ćemo biti spremni, objasnio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Industrijska zona Jugoistok je podeljena na četiri podzone različite veličine i biće predmet donošenja daljih planskih dokumenata. Ovim odlukama, objašnjavaju nadležni, Zrenjanin postaje lokalna samouprava sa najvećom površinom spremnom za ponudu i udovoljavanje svim zahtevima investitora – od onih s potrebama za manjom parcelom, do najvećih, koji mogu da traže i parcele od više desetina hektara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari