Srbi siromašni kao Bugari

* Svaki treći građanin Srbije smatra da jedva sastavlja kraj s krajem * Prosečan iznos socijalne pomoći pada na svega 8.700 dinara po korisniku
Svaki 13. građanin prima neku vrstu socijalne pomoći

Ostavite komentar


  1. Malo je besmisleno porediti drzave bez navodjenja kako je u kojoj zemlji definisana granica siromastva. Siromasan u Nemackoj i Srbiji ne znaci imati istu kolicinu para, pa ni isti kvalitet zivota. Meni bi bilo interesantno videti kako su Bugari definisali granicu siromastva a kako mi, kada se vec poredimo u clanku.

  2. Ali, naš premijer govori drugačije. On tvrdi, da je Srbija ““““ekonomski tigar““““ u regionu. Ovo što vi pišete su samo suvoparne činjenice, gde je tu subjektivni osećaj, koji je bitno drugačiji kad premijer iznese ““““njegove činjenice““““. Ono što on oseća i sanja – mi tek treba da osetimo. A kad budemo osetili to što premijer sneva – činjenice nam više, uopšte, neće biti bitne.

  3. Molim autora izvrsnog članka da ovaj tekst neodložno pošalje Vesiću koji mašta o tome da žitelje optereti kreditima u trajanju od 5 godina da sredjujemo fasade, krovove i šminkamo grad a da se pri tom ne pita iz kojih sredstava da narod finansira te alave zalogaje kao da ne znamo kako se zidaju cene na tenderima. Unapred se zahvaljujem na ljubaznoj predusretljivosti i molim redakciju za objavljivanje što više tekstova na otrežnjenju naših političara .

  4. Dok su nam usta puna Rusije, Kosova, pravoslavlja, ruskog naoruzanja ne treba da brinemo.
    Vucic I njegovi ortaci ce da nas hrane s obecanom zlatnom kasikom.
    Srbija je lider u ovim kategorijama!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.