Srbija i BiH dogovorile zajedničko održavanje mostova 1Foto: Medija centar

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica izjavio je da je sa predstavnicima Bosne i Hercegovine dogovorena zajednička nadležnost za održavanje 11 mostova koji spajaju dve države.

On je istakao da je to prvi konkretan dogovor koji je usledio posle sastanka predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, a uskoro će o tome biti potpisan i sporazum.

„Na granici između Srbije i Bosne i Hercegovine nalaze se mostovi na Savi, Uvcu i Drini. Dogovoreno je da Srbija održava šest mostova na Drini, a Bosna i Hercegovina pet mostova, od kojih dva preko Save i tri preko Uvca“, precizirao je Poledica.

U poslednjih 20 i više godina o održavanju mostova nije se sistemski vodilo računa, zbog čega su ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Ismira Juska dogovorili formiranje zajedničke radne grupe za podelu nadležnosti u vezi sa održavanjem i rekonstrukcijom mostova između dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari