Srbija ima dobru poslovnu klimu 1

oj prvi susret sa jednim milijarderom ukazao mi je na to da je predsednik i izvršni direktor Salim grupe Entoni Salim, sin osnivača Sudono Salima, veoma poslovan čovek koji se ne razbacuje čak ni rečima.

„Imate pet minuta za pitanja,“ kazao je polustrogo, polušaljivo. NJegovi poslovni partneri slažu se da poseduje izuzetne kavalitete: spremnost da se upusti u nove poduhvate, kao i sposobnost da donosi brze odluke. Kažu i da je radoholik. Navodno, nema hobije i radi i preko vikenda. „Nemam vremena da razgovaram sa pticama, ili sa ribama. Više volim da razgovaram sa ljudima“, poručio je jednom prilikom naš sagovornik.

* Zbog čega je Srbija izabrana kao najpoželjnija destinacija u Evropi za pokretanje proizvodnje Salim grupe?
– A zašto da ne? Navedite mi jedan razlog zbog koga ne bismo došli? Mislim da je klima za investiranje veoma dobra a imamo i podršku naše ambasade u Beogradu. Takođe, predsednik Srbije Tomislav Nikolić vodi veoma dobru politiku koja privlače poslovne ljude. Sve su to razlozi zašto smo izabrali Srbiju.

* Kakvi su budući planovi Salim grupe u Srbiji?
– O tome ćemo morati da razgovaramo sa predstavnicima Vlade. Mislim da u perspektivi postoje veliki planovi i ukolik budu realizovani pozvaćemo vas da vam to saopštimo. Razmišljamo o proširenju kapaciteta. Ovo je prva faza, tek treba da donesemo odluke o sledećim potezima.

* Da li će ulaganja biti ograničena samo na sektor poljoprivrede, imajući u vidu da je Salim grupa prisutna i u drugim oblastima poslovanja?
– Razgovaraćemo i o drugim oblastima. Naročito o mogućnostima ulaganja u univerzitetsko obrazovanje. Mislim da, osim dobrih vremenskih prilika za razvoj poljoprivrede, imate odličan obrazovni sistem i izvanredne mlade ljude.

* Da, imamo izuzetne kompjuterske programere.
– Oblast ljudskih resursa je veoma važna za nas. Pritom ne mislim samo na hardversku, već i na softversku infrastrukturu.

* Šta Inđija znači za vas?
– Ukoliko nam budete ponudili dobro poslovno okruženje u narednih deset godina, ovo će postati veoma važan centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari