Srbija mora da plaća 4,7 miliona dolara dnevno za nedostajući gas

Suprotno svojim tvrdnjama posle sastanka sa Putinom, predsednik Vučić u Rusiji ipak nije dogovorio povećane isporuke plavog energenta po garantovanim cenama

Ostavite komentar


  1. Bese li ono da su nam rezervoari gasa puni, da smo ugovorili najbolju cenu gasa i da ne treba da brinemo, i sta sada i zasto se placa toliko visoka cena????? bilo bi lepo da imamo odgovore na ta pitanja od strane gospodina Vucica koji je pricao da nam je sve potaman ili je to bila samo prica radi price jer lepo zvuci. Ziveli

  2. Sta ce sve isplivati do izbora a ako sadasnja vlast izgubi sta ce tek onda isplivati, blago nama. Ziveli

  3. Dosla zima, pao sneg.. ma jel to moguce…???
    I sta sad Vucicu ???
    Gde su kazne za Bajatovica rasipnika i Grcica strujara ???
    Smeni ih odmah, sta se molis ???

  4. Postoji sledeći problem: Srbija uvozi struju da bi ispoštovala ugovoreni izvoz prema komšijama koje nrmaju blok tarifu, umesto da se grejemo na domaću struju i toplodalekovod iz Obrenovca. Sa ruskim gasom je problem i to geološki, ne geopolitički, a šta je sa domaćim izvorima gasa koje su Rusi povećali 10 puta, za koje Bajatović kaže da ne postoje?! Nemci ne dozvoljavaju puštanje Severnog Toka II bez povećanja kvota. Svi ti ruski gasovodi polaze iz iste rupe, i povećanje broja gasovoda ne dovodi do povećanja količone gasa, zato im pritisak i opada. Zato postoje sledeća pitanja: (1) ko sve koristi srbijanskih 8GW instalisane električne snage, (2) zašto toplane ne prave struju, (3) šta je sa domaćim izvorima nafte i gasa i da li su prodati Rusima zajedno sa NIS-om, i da li Rusi izvoze taj gas i naftu, i da li mi plaćamo tranzit preko Mađarske i na taj gas?! Da li mi tu paprenu cenu plaćamo i za gas iz domaćih izvora koje Rusi eksploatišu?!

  5. Postoji sledeći problem: Srbija uvozi struju da bi ispoštovala ugovoreni izvoz prema komšijama koje nrmaju blok tarifu, umesto da se grejemo na domaću struju i toplodalekovod iz Obrenovca. Sa ruskim gasom je problem i to geološki, ne geopolitički, a šta je sa domaćim izvorima gasa koje su Rusi povećali 10 puta, za koje Bajatović kaže da ne postoje?! Nemci ne dozvoljavaju puštanje Severnog Toka II bez povećanja kvota. Svi ti ruski gasovodi polaze iz iste rupe, i povećanje broja gasovoda ne dovodi do povećanja količone gasa, zato im pritisak i opada. Zato postoje sledeća pitanja: (1) ko sve koristi srbijanskih 8GW instalisane električne snage, (2) zašto toplane ne prave struju, (3) šta je sa domaćim izvorima nafte i gasa i da li su prodati Rusima zajedno sa NIS-om, i da li Rusi izvoze taj gas i naftu, i da li mi plaćamo tranzit preko Mađarske i na taj gas?! Da li mi tu paprenu cenu plaćamo i za gas iz domaćih izvora koje Rusi eksploatišu?!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.