Srbija može do sedam odsto rasta

Stiven Ndegva, šef kancelarije Svetske banke u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Osoba A ima 100din, izgubila je 10%. Osoba B ima 10din, izgubila je 1%.
    Pitanje: kome je ostalo vise, onom e ko je izgubio 10% ili onome j je izgubio 1%?

  2. Bas vam heal na „prijateljskim savetima“. Znamo da su Amerkanci i kancelariju otvorili u Beogradu,“samo da nam pomognu“. Vasa procena je da se Srbija jos moze zaduzivati, sve dok kamata ne dostigne sumu ravnu sumi doznaka koje nasi iseljenici salju svojima u Srbiju. Vase projekcije se zasnivaju na verbalnim izvestajima nasih dusebriznika tj. vucicizma. Sve ce biti bajno u drugoj generaciji,koja ce ubirati plodove rada ove generacije. Do tada KO PREZIVI PRICACE. U medju vremenu Srbija ce izgraditi infrastrukturu geopolitickog znacaja za NATO, EU i omoguciti dalje urusavanje srpske privrede. Paradaiz, paprika,krompir, radna snaga iz „shengena“ prekomorsku uvoz preko Draca, razvoj turizma Albanije na ustrb Crne Gore i sve tako ZA DRUGU GENERACIJU. Hvala, ali sto pre Srbi shvate da strani „savetnici“ nisu savetnici, bolje ce im kuca pevati.

  3. Vrlo diskutabilno.. Srbija u tehnicko tehnoloskom smislu ima primitivnu privredu. Vecinom fabrike za motanje kablova, suncobrana I drugih mrdalica. Takve fabrike vestacki nasadjene u Srpsku privredu ne pomeraju se horizontalno u saradnju sa drugim firmama a pogotovo ne vertikalno u povezivanja sa naukom ili istrazivanja samostalno.. Njihov proces proizvodnje je osmisljen napolju I ne zavisi uopste od uslova lokalnih. Jedini parametar njihovog poslovanja u Srbiji je niska cena ljudskog rada. Kada se na to dodaju porezi, nameti na firme, ogroman broj ljudi u javnoj upravi koje treba nahraniti, kao i ogroman udeo poljoprivrede (primarne, ne preradjivacke) u strukturi privrede koji ide u nekim slucajevima i do 20%, onda vam ne treba ni Svetska banka, ni mmf da ukaze da je ovaj ovakav rast NEMOGUC… jedino sto oni zele je rast privrede minimalno iznad recesije da bi moglo da se udje u novi ciklus zaduzivanja I reprogramiranja dugova.. I tako u Krug..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.