Srbija potencijalno dobija dodatnih 100 miliona evra za finansiranje Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije 1Aleksandar Martinović Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović sastao se danas sa direktorom kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom, sa kojim je razgovarao o nastavku pregovora o dodatnom finansiranju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije (SCAP), saopšteno je iz tog Ministarstva.

 

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da s obzirom na to da Projekat ima za cilj osnaženje mikro, malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača i preduzeća, kao i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i konkurentnosti u Srbiji, na sastanku je istaknuto da je Svetska banka spremna da započne pregovore sa Vladom Srbije, Ministarstvom finansija i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o dodatnom finansiranju Projekta u iznosu od 100 miliona evra.

Dodatno finansiranje u navedenom iznosu planirano je Zakonom o budžetu za 2024. godinu i predstavljalo bi, između ostalog, nastavak investicija u razvoj i primenu poslovnih planova unapređenja konkurentnosti i održivosti poljoprivredne proizvodnje, navode iz Ministarstva.

Martinović je naglasio da je Svetska banka važan partner Vladi Srbije, te izražio uverenje da će se dosadašnja uspešna saradnja na ovom, ali i drugim projektima, nastaviti i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari