Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će Vlada Srbije pokrenuti ozbiljne i dubinske reforme Srbijagasa, jer to preduzeće ima finansijske i ekonomske probleme, ali to ne znači da će ono biti privatizovano.

 „To znači da ćemo se pored osnovne analize – kakvo je trenutno stanje u Srbijagasu, koju već imamo, svakako pozabaviti sa restrukturiranjem u nekoliko faza“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da će se razmatrati i pitanje ćerki firmi Srbijagasa koje, kako je navela, nemaju apsolutno nikakve veze sa delatnošću tog preduzeća.

– Zbog toga ćemo u prvoj fazi rešiti pitanje tih preduzeća, a potom preneti dalje promene u Srbijagas – rekla je ministarka na konferenciji za novinare upriličenoj povodom potpisivanja ugovora o regulisanju distribucije gasa sa više od 30 preduzeća koja se bave tim poslom. Mihajlovićeva je najavila i da je taj potez uvod u liberalizaciju tržišta gasa. „To za korisnike znači pouzdano snabdevanje gasom jer su snabdevači ispunili sve uslove i to je velika prednost“, rekla je ona.

Predsednik Udruženja distributera prirodnog gasa Milan Dragosavac ocenio je daje Vlada potpisivanjem ugovora sa distributerima načinila bitan korak koji će omogućiti potrošačima da odaberu snabdevača koji im najviše odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari