Srbima treba 16 godina da zarade za stan, Britancima pet

* Kad je država subvencionisala stambene kredite, gradilo se 18.000 stanova godišnje, a danas samo 10.000 * Problemi natalitet, nizak standard i velika ponuda postojećih nekretnina * U prvih osam meseci ove godine industrijska proizvodnja porasla 9,7 odsto, a neto strane investicije 13 procenata
Izveštaj MAT-a pokazuje da se u Srbiji i dalje nedovoljno ulaže u stanogradnju

Ostavite komentar


  1. Manje više suvoparne brojke koje ne govore ništa. Pravi pokazatelj stanja u zemlji je činjenica da srednji stalež praktično ne postoji a ostali deo populacije se deli na one koji nekako i one koji samo čudom uspevaju da prežive. Šljam koji je opljačkao ove gore spomenute nije briga ni za koga i ni za šta.

  2. Dobar primer za statistiku koja više dezinformiše nego što objašnjava. Prosečna britanska plata je dovoljna da pokrije životne troškove, obezbedi neophodan nivo luksuza (kola, letovanje…) i da ostane za otplatu kredita za stan. Prosečna srpska plata ne pokriva ni mizernu potršačku korpu. Kakav stan, kakvi bakrači…

  3. Ne znam o kojim to Srbima pišete da mogu za 16 godina da kupe stan!Više od polovine naroda ne mogu da ga uopšte kupe od svog rada!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.