SRCE: Milorad Grčić i Opština Obrenovac planiraju da potroše više od 100.000 evra za piće i usluge posluživanja pića 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/MO)

Beogradska opština Obrenovac planira da na piće i usluge posluživanja pića i napitaka potroši 102.000 evra, saopštila je danas stranka Srbija Centar (SRCE).

Oni za to direktno krive predsednika te opštine Milorada Grčića, za kog kažu da je direktno odgovoran za propast najveće energetske kompanije u regionu.

„Opustio se posle pronalaženja drugog posla i izbora za predsednika Gradske opštine Obrenovac, pa je za nabavku pića odlučio da se iz opštinskog budžeta ‘otvori’ 3,3 miliona dinara“, saopštili su oni.

Međutim, pored samog pića, usluge posluživanja pića i napitaka, kako je prema saopštenju stranke SECE navedeno u Planu javnih nabavki, građani Obrenovca platiće 7.920.000 dinara.

Sve ukupno to će koštati 11.220.000 dinara ili 102.000 evra, tvrde oni.

„Grčićevo bahato rasipanje znači da će u budžetu da bude manje novca za izgradnju i ojačavanje sistema odbrane od poplava, kako bi se sprečila tragedija slična onoj iz 2014. godine, ali i izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže u selima oko Obrenovca, asfaltiranje atarskih puteva ili programe socijalne pomoći brojnim građanima na rubu egzistencije, koji su prosečno, u junu ove godine, zarađivali manje od neophodne potrošačke korpe“, poručili su iz stranke SRCE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari