SRCE: Potpisan ugovor zaprojekat koga nema ni u staroj ni u novoj Strategiji energetike

Ostavite komentar


  1. Posto im Hil rekao da potpisu ovaj ugovor onda su poceli obnutim redom da pripremaju dokumenta. Poznato je da mi zakone i kada imamo ne postujemo sa ovom sektom na vlasti. Pa nece valjda Hil da ceka da mi sve uradimo po propisima

  2. Vucic rece da ce proizvodnja solarne energane iznositi 1,6 do 1,8 TWh i da „je to taman onoliko koliko struje uvezemo zimi“. Podatak o tome koliko struje uvezemo zimi mi nije bio poznat ali znam da solarne elektrane zimi rade sa najvise 25% kapaciteta. Opet cemo zimi uvoziti struju. Mozemo je pak leti izvoziti, pod uslovom da rade hidroelektrane, i izvoz kompenzovati sa zimskim uvozom recimo sa Grckom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.