Srebrna medalja za Direct Mediju za poslovanje u skladu sa ESG principima 1

Direct Media United Solutions dobila je i ove godine srebrnu medalju za ispunjenje standarda u oblasti ESG poslovanja od “EcoVadis”, međunarodno priznate agencije koja daje najpouzdanije ocene o kvalitetu upravljanja u skladu sa konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

Direct Media je ušla u top 15% kompanija koje je ovo nezavisno telo ocenjivalo u prethodnih 12 meseci i stala rame uz rame sa najcenjenijim svetskim kompanijama.

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ponovo dobili ovo veliko priznanje. “Eco Vadis” nam mnogo znači jer nas vodi kroz neophodne stavke i sve novitete u standardima koje je neophodno da ispunimo kako bismo poslovali po ESG principima. Da budemo ponovo priznati od tako važne međunarodne agencije nama je kruna sedmogodišnjeg rada i zalaganja. Bitno nam je i jer je to standard i za poslovanje sa velikim internacionalnim klijentima. ESG poslovanje je postalo deo naše Korporatvine strategije i, zapravo, načina života”, istakla je Marija Matić, Strategy and Clients Director Direct Media United Solutions.

“EcoVadis” je međunarodni Institut sa sedištem u Francuskoj koji nudi pouzdano ocenjivanje u oblasti društvene odgovornosti. Ocenjivanje se obavlja u četiri segmenta: životna sredina, ljudska prava i prava radnika, etika i održivost.

Institut je kreirao globalnu mrežu od više od 130.000 kompanija koje procenjuje širom sveta i visoko je poštovan. Ovo temeljno i obimno procenjivanje uzima u obzir veliki broj stavki, od standardniih poput korišćenja energetski efikasne rasvete, reciklaže, održivog snabdevanja, emisije štetnih gasova na svim nivoima, do poštovanja etičkih principa i prava zaposlenih. Redovna procena zadovoljstva zaposlenih, edukacija zaposlenih iz bezbednosti i zdravlja na radu, negovanje rodne ravnopravnosti, takođe je ono što je Direct Media morala da pokaže i dokaže.

Direct Media je kao deo sistema United Medie i u skladu sa strategijom United Gorup posvećena strašekoj odluci o poštovanju principa ESG u poslovanju, što je i jedan od osnovnih pilara poslovanja cele United Group. Direct Media je nosilac i niza drugih nagrada i sertifikata koji potvrđuju kvalitet rada kompanije i njen odnos prema životnoj sredini i zaposlenima.

DM je prva kompanija u Srbiji koja je dobila sertifikat “Društveno odgovoran poslodavac”, koji dodeljuje Balance Company CEE doo iz Beograda i Ekvilib institut iz Slovenije. Nosilac je sertifikata ISO 9001 i ISO 27001 ali i Family Friendly sertifikata, jer kroz čak 17 usvojenih mera izlazi u susret zaposlenima i pomaže im da balans poslovnog i privatnog života bude što bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari