Srećković podnosi krivične prijave 1Foto: FoNet Dragan Antonić/ Foto V. Danilov

Konsultant u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Srđan Srećković saopštio je danas da mu je direktor SMATSA Radojica Rovčanim uručio otkaz ugovora o radu, koji smatra protivzakonitim, zbog čega je u Otvorenom pismu najavio da će protiv njega podneti više krivičnih prijava.

Srećković smatra da je Rovčanim otkazom „nastavio pravni, politički i fizički teror“ protiv njega zbog svedočenja u slučaju „seksualnog napastvovanja za koje ga je optužila funkcionerka Vlade Srbije i članica Nadzornog odbora SMATSA Alisa Dogramadžieva Živanović“.

Ovim otkazom „eskalirale su njegove višemesečne pretnje mojim izbacivanjem sa posla i sada je ostalo još i da ostvari pretnje fizičkom silom“, ukazao je Srećković.

On je zato najavio da će protiv Rovčanima podneti krivične prijave za „ugrožavanje sigurnosti, zloupotrebu službenog položaja, zlostavljanje, klevetu i nesavestan rad u službi“.

Srećković je pozvao nadležne organe da ga zaštite i pošalju jasnu poruku da svedoci u istražnim procesima ne mogu postati žrtve i da pripadnice ženskog pola bez straha mogu i treba da prijave seksualno napastvovanje.

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA doo) Radojice Rovčanina uputio je pismo javnosti u kome obaveštava da je komercijalista Srđan Srećković dobio otkaz u SMATSA jer nije dolazio na posao.

Kako navodi Rovčanin, Srećković tri godine ništa nije radio, nije uzimao olovku u ruke i zbog toga mu je dat otkaz koji je u skladu sa Zakonom o radu, Kolektivnim ugovorom i Ugovorom o kontinuitetu.

– SMATSA neće tolerisati neradnike, nedisciplinu ni ljude koji veruju da naše javno mnjenje često reaguje suprotno svakoj logici, po principu „svaka reklama je dobra reklama“. Komercijalistu Srđana Srećkovića, predstavnika nove ere kumovskih i rođačkih veza u politici i društvu, za tri pune godine sreo sam na hodniku samo četiri puta, nisam ni mogao više puta jer nije dolazio na posao o čemu postoji uredna evidencija. Nikada mu nisam pretio, jer sam ga i veoma retko viđao, a i takva komunikacija nije deo mog temperamenta. Laž je i da „angažujem batinaše“, ja to ne radim, ja samo angažujem ljude u kompaniji koju vodim da pošteno rade, privređuju i zarađuju. Onima koji to neće dajem otkaz – istakao je Rovčanin u pismu.

Kako navodi, nema logike u Srećkovićevoj laži da se angažuju ljude sa strane da mu prete, jer mu Rovčanin sam direktno zapretio otkazom, a ad nakon toga on i dalje nije dolazio na posao, tako da mu je otkaz potpisan.

– Preletač iz toliko stranaka , koliko ne umemo ni da nabrojimo, sam je sebi posekao krila neradom, nemarom i bahatošću prema kolegama, u toj meri da je ozbiljno uzdrmao dobre kolegijalne odnose u veoma stabilnoj i profesionalnoj kompaniji. To mešetarenje neću dozvoliti. Komercijalista Srećković govori o mojoj plati koju je odredio i plaća je Brisel. A on je zaposlio svoju suprugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i, kada im se saberu primanja, ne samo da prelaze milionske iznose u dinarima već imaju zarade na kojima i tajkuni mogu da im pozavide – precizirao je Rovčanin, zbog toga, kako kaže, traži svedoke i zapisnike sa sednica Nadzornih odbora SMATSA doo, na kojima će se videti da je sve što tvrdi komercijalista Srećković- laž. To što komercijalista Srećković kvalifikuje kao krivično delo. misleći na navodno zlostavljanje članice NO, javni tužilac je već odbacio u prvom ročištu.

– Dakle,propali su svi mešetarski planovi komercijaliste Srećkovića koji je imao sto afera u političkoj karijeri. Na sto prvoj aferi aferi koju je smislio dobio je otkaz, ne zbog afere,već zbog nerada. Pitam se :ko je komercijalista Srećković,ne poznajem ga,nema ga na poslu, i zašto njegov otkaz ima javni epilog,u vreme kada na žalost toliko poštenih ljudi u Srbiji mora da ostane bez posla zbog reformi koje naše društvo mora da sprovede? – pita Rovčanin.

Srećković podnosi krivične prijave

 FoNet

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari