Srpske deponije ispod svih standarda

Procenjuje se da se reciklira tek pet odsto smeća iz domaćinstva

Ostavite komentar


  1. U centru iza Skupštine u Kosovskoj ulici Ne postoji ni jedna korpa za otpatke,samo par kontejnera.Sve što je nekad stajalo na uglovima je posklanjano.

  2. Svaku praktičnu aktivnost na prikupljanju re-upotrebljivog materijala (plastika, pet, alu, staklo, teški metal, stari akumulator, biohemijski materijal) treba primetiti i prikazati javnosti, zbog buđenja savesti i širenja svesti da od pojedinca, a ne samo od službe i državnog organa, zavisi da li ćemo se gušiti u otrovnom dimu i povraćati od smrada onih materija koje imaju i finsnsijsku vrednost ako se njihovo kretanje u životnoj sredini mudro kanališe…

  3. Pa sto inzenjer Teodorovic ne izradi projekat za resenje problema? To jeste inzenjerska problematika. Time bi sigurno zaradio sto puta vise politickih bodova neko prepucavanjem sa Basarom preko Sebastijanovih ledja (i onim zaludnim krstarenjem vlastitim automobilom po Srbiji cime samo doprinosi pomenutom zagadjenju vazduka).

  4. Da je doticnoj „zeni“ sa pocetka price prisao komunalni inspektor i naplatio joj svajcarsku kaznu za taj pikavac koji je bacila bilo gde „na pod“ ne samo da ne bi bacala vise kao ni u Svajcarskoj vec bi i pusenje batalila a papiric bi danima nosila sa sobom dok ne nadje kantu. Odlican primer srpske nekulture i bahatosti!

  5. Sve počinje odozgo. Kada se ova (bilo koja) vlast bude odgovorno ponašala (dobro de, nemojte odmah da se grohotom smejete) tako će se ponašati i građani, u svim sferama društva. Ne može se boriti protiv kriminala i korupcije vlast ogrezla u kriminalu (npr. slučaj Krušik, previše ih je da bih ih ovde nabrajao). Ne može se boriti protiv lošeg položaja radnika kod poslodavaca kada ministarka kaže da je normalno da poslodavac neće da zapošljava radnice koje zbog trudnoće ili dece može da ide na bolovanje. Ne može se razvijati zdrava populacija i svesno ponašanje u državi u kojoj predsednik nagovara maloletne dečake da piju rakiju …
    U tekstu je dat super primer (bacanje opuška) kako se mi sami ponašamo prema svojoj okolini, kada nas bude sramota zbog takvog ponašanja počećemo bolje da živimo. Za sada nas nije sramota jer se ugledamo na ‘elitu’ koja vodi državu.

  6. Pa gde su rezultati tzv. operatera upravljanja otpadom…!? Sta ce biti ,kada dodje vreme,za placanje penala,za preuzete a neizvrsene obaveze…?? Razmisljajte o tome,vise nego o tzv. Poglavlju 35….!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.