Srpske plate: Zlatno doba 1979. godina

Ostavite komentar


  1. Sve zavisi od političke volje. Ako se ne rešava siva ekonomija, ako guši svaka inicijativa i pribegava partijskom zapošljavanju, naše zaostajanje samo se povećava.

  2. Ne znam koliko godina ima gospodin Nikolić, ali ako ima poštenja mora bi da zna da je Jugoslavija u odnosu na sve socijalističke zemlje bila zapad. U to vreme smo za 100 maraka mogli da provedemo u tim zemljama pun pansion za 10 dana.

  3. nekada su srbi išli u svet da se obogate danas stranci dolaze u Srbiju da se obogate kaže:

    Pavle Petrović, predsednik fiskalnog saveta tvrdi da Srbiju korupcija i odsustvo pravne države koštaju 2% privrednog rasta. Kada se to prevede na običan jezik to znači da ma koliki privredni rast Srbija imala lopovi će uvek skinuti kajmak i Srbija nikada neće sustizati zemlje Evrope već če večno kaskati za tim zemljama a razlika će se sporo ali konstantno povećavati na našu štetu sve dok za 200 godina ne dospemo u situaciju da ukupno društveno bogatstvo Srbije (bruto cena) vredi koliko i društveni proizvod neke manje razvijene evropske zemlje, recimo Slovenije. Srbija je oduvek bila i biće sigurna kuća za one koji imaju ambiciju da akumuliraju kapital i da zatim nestanu odavde. Jedini način da se to promeni je da se uspostavi radikalno drugačije društveno uređenje zasnovano na socijaldemokratiji i progresivnim stopama poreza nalik onima u Švedskoj koje sežu i do 95%. To bi omogućilo tajkunima da se sasvim opravdano busaju u grudi i da tvrde da su patriote i da se takmiče ko je platio veći porez. Bez takve poreske reforme propadanje će se nastaviti a za takvu poresku reformu je potrebna snažna stranka socijademokratske ideologije kakvu Srbija nema. Sve ostalo je bacanje prašine u oči ljudima i jalova salonska naklapanja.

  4. re: Zlatno doba srpskog standarda bila je 1979. godina.

    PANDORINA IZBORNA KUTIJA: Kako će to da objasne kada u predizbornoj ekskurziji tvrdi da je to doba upravo sada?

  5. Mladi, pametni, nece cekati u Srbiji, vec ce srecu potraziti u zapadnim zemljama a mi stari moracemo da zivimo u VUCICEVOM ZLATNOM DOBU.

  6. Prosečne neto plate u Sloveniji su već više godina veće od 1.000 evra kako je navedeno u tekstu. Tako je prosečna neto plata za mesec novembar 2018. bila 1.186,25 evra, dok je u decembru 2018. prosečna neto plata bila nešto niža i iznosila je 1.162,67 evra.

  7. TRAGEDIJA.
    TO JE DOKAZ KVALITETA NASIH RUKOVODILACA.
    -LJUDI KOJI NE MOGU DA PREPOZNAJU LAZ OD STVARNOSTI , TREBA DA ISKLJUCE SVE MEDIJE , I DA POGLEDAJU SVOJ DZEP.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Licitiranje milijardama pritisak na narod": Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum? 10

„Licitiranje milijardama pritisak na narod“: Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum?

Pre nekoliko dana Vladimir Đukanović, advokat i član SNS, mada se predstavlja kao penzionisani političar, na svom X nalogu objavio je poruku kojom insinuira da proteste protiv kopanja litijuma "na neki način forsira Rio Tinto" i to zato što ukoliko budu "oterani" pod pritiskom javnosti mogu na arbitraži protiv Republike Srbije da "uzmu ozbiljan novac".

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.