Srpski filantropski forum dodelio ″Priznanje dobrote″ Miodragu i Aleksandru Kostić 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Srpski filantropski forum je ove godine dodelio priznanje ″Priznanja dobrote″ Miodragu i Aleksandru Kostiću, saopštila je MK grupa.

Nacionalni dan davanja je događaj koji slavi filantropiju, solidarnost i kulturu davanja u našem društvu, a ovogodišnji skup bio je posvećen organizacijama koje u fokusu svog rada pružaju podršku mladima.

Miodrag Kostić je predsednik i osnivač kompanije MK Group, a njegov sin Aleksandar Kostić je potpredsednik MK Group i AEC bankarske grupe.

„U proteklih pet godina izdvojili su preko pet miliona evra za društvenu odgovornost. Tokom prethodne dve godine realizovali su redovne godišnje donacije porodilištima i vrtićima u Adria regionu, a ove godine izdvojili su 350.000 evra za studentske domove u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji. Tradiciju i kontinuitet društveno odgovornih aktivnosti nastaviće i MK Group, kompanija koja se obavezala da će za CSR aktivnosti u narednih pet godina uložiti još pet miliona evra“, navodi se u saopštenju.

Povod za dobijanje ″Priznanja dobrote″ je osnivanje Zadužbine Miodraga Kostića, buduće Palate nauke, vredno 25 miliona evra.

Ovo je druga zadužbina koju je Miodrag Kostić osnovao, nakon što je 2013. godine svoju porodičnu kuću u Novom Sadu, kao „Zadužbinu porodice Kostić”, predao „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine” za potrebe humanijeg lečenja u saradnji sa udruženjem NURDOR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari