Srpsko državljanstvo za bogate, slavne i kompromitovane (VIDEO)

Šta povezuje tajlandsku premijerku, holivudskog aikido majstora i čoveka od poverenja šeika Muhameda bin Zajeda

Ostavite komentar


    1. Samo nek nas je sto vise! Pa nece bas svako da se divi Srpskim drzavljanstvom, prema tome, ko voli, nek izvoli!

    2. Draga Ana isti slucaj kao sa mojom zenom .Ja bih trazio otpust iz drzavljanstva ali oni ce meni da traze pare i da me oderu za par hiljada evra.Ovo je najobicnije sibicarenje pod parolom „Lopovi svih zemalja ujedinite se“. Svaka cast izuzetcima ali fudbaleri,starlete, likovi sa medjunarodnih poternica….Sacuvaj Boze.

  1. Stvar je jasna kao dan – na čelu MUP-a je Stefanović a oni su porodično poznati kao korumpirani ološ sklon svakoj vrsti kriminala. Ko ne veruje neka vidi tužnu sudbinu radnika u Krušiku ili u namenskoj u Lučanima koji ginu za sitne pare da bi Stefanovići mogli da pazare imovinu po Beogradu. Ako ovo nije za osudu ne znam šta jeste a onaj Šizoje im samo služi da ućutka one koji se bune zbog ovakve pljačke i sunovrata. Ako se Srbija uskoro ne pobuni zbog ovoga onda bolje od predstojećeg radikalskog sunovrata i ne zaslužuje.

  2. Bilo bi lepo istražiti i objaviti koliko osoba ima diplomatski pasoš Srbije?! Još kada bi objavili i njihova imena?!

  3. Necu da cepidlacim,svuda je manje vise isto.
    Ako uneses kapital u drzavu, iznos zavisi od drzave do drzave, dobijas pasos.

    1. Tačno! Ovde gde sam ja, tarifa za državljanstvo je poznata. Ima i sporiji put, od nekoliko godina sa više ozbiljnih uslova.

  4. Za pojedince, koji ovde komentarisu, cini mi se da je najveca kompromitacija, imati simpatije ili, biti prijatelj Srba i Srbije?! Sta znaci biti kompromitovan? Da li su to oni koje SAD i V. Britanija, a po marionetskoj inerciji i EU, stave na takozvane „crne liste“? Zasto je sramota primati bogate i slavne? Evo, ovi, kojima se ta dva „kvaliteta“ ne dopadaju, imaju sansi da pokazu svoju dobrotu prema ovima, siromasnima i jadnima, po izbeglickim kampovima. Neka svako primi u svoje domacinstvo po neku osobu iy Afganistana ili Pakistana. Dajte bre ljudi, da li mi znamo sta hocemo? Cini mi se da to ne ynamo ili, toga nismo svesni. Jedino sto znamo je da mrzimo aktuelne vlastodrsce, kojima zameramo sve i po svaku cenu.

    1. Uvek neko bez i malo logike komentarise nesto o cemu nema veze. Da li je Lima (bivsa Jariceva), ili onaj fudbaler Partizana (brazilac otisao odmah u Kinu) ili ovaj ofarbani trecerazredni americki glumac bilo cime zasluzili drzavljanstvo Srbije. Da ne spominjem kriminalce sa Tajlanda, Bugarske itd. Da spomenem jedan suprotan primer: moj sin rodjen u Beogradu, kao i ja i njegova majka nema srpsko drzavljanstvo jer je neka mastiljara zaboravila da ga upise u knjigu drzavljanstva po rodjenju. Nije imao problema da dobije pasos SFRJ, ali u medjuvremenu se raspala drzava i kada je trazio srpski pasos u MUP-u su mu rekli da ga nema u knjigama drzavljana Srbije i da mora da podnese zahtev za upis u knjigu drzavljana Srbije i plati $800 takse. Nije hteo da gubi vreme i novac i odustao je od trazenja drzavljanstva od drzave u kojoj je rodjen, isao u skolu i nakraju napustio i dobio drzavljanstvo US. Good job Srbijo.

    2. A za vas bi, sudeci po vasim komentarima, Sotona licno bio OK samo ako podrzi najgore medju Srbima – ubice, lopove, lazove, prevarante, plagijatore, demagoge i svakog drugog kojeg se casni Srbin stidi. Kako se bre ne umorite vise od toga da vas neko tako voza decenijama? Ovde se radi o kinti i to je to.

      1. Radi se o „kinti“ na koju ste Vi, i Vama slicni, veoma gadljivi, zar ne? U svakom postupku „kintu“ vide samo oni kod kojih je sve na prodaju. voleo bih da nam pojasnite, kako se to dobija „kinta“ za srpsko drzavljanstvo? Ako je ono toliko na ceni, kao sto Vi insinuirate, znaci da smo idealna drzava, puna „casnih Srba“ poput Vas. Nemojte da Vam, prilikom diskusije na svaku temu, zakljucak diktira Vasa licna ili partijska mrznja prema aktuelnim vlastodrscima.

        1. Zoran Knezevic evo ja da ti objasnim .Kinta za srpsko drzavljanstvo se dobija tako sto se raznim malverzacijama izbegava placanje poreza tamo gde bi trebalo .Jel ti sad jasno ? Nije ?? Ne, nego stranci nas toliko vole da poludese za srpskim drzavljanstvom .

          1. I?! Sta mi imamo sa placanjem ili neplacanjem poreza bilo kog americkog ili bugarskog drzavljanina? Zar bi mi trebali da radimo poslove americkih i bugarskih poreskih vlasti ili, da cinkarimo te ljude njihovim poreskim organimam?! Da posaljemo informacije u stilu: „Vas drzavljanin se obratio sa zahtevom za drzavljanstvo, pa stoga smatramo da , mozda, trazi srpsko drzavljanstvo da bi izbegao placanje poreza“?! Mislim, dajte gospodine, pa nismo deca.

    1. Pametno , znaci mi Vojvodjani neka se snalazimo , a posle se bunite kad vidite Vojvodjanski pasos

  5. Na tom spisku jedino Fajns može da prođe ,ne zato jer nas je nešto promovisao u svetu već samo zato što je Ralf Fajns. Jer više je on uradio(dobrog?) svojim postojanjem nego svi ovi kriminalci i političari zajedno. A o ovoj zvezdinoj sportskoj legiji stranaca i da ne govorimo.

  6. Srpsko drzavljanstvo treba dati svima iz regiona koji govore srpski kao maternji jezik (bez obzira kako ga zvali) i zatraze ga. Suvise ljudi gubimo da bi cepidlacili.
    A ovi sto dobijaju drzavljanstvo „na lepe oci“ uglavnom nisu krivi, krivi su oni koji im ga daju naravno.

    1. Apsolutno nisi u pravu. Tog sto neko govori srpski NIJE razlog da dobije drzavljanstvo. I ne vidim kakva korist za srbiju da bi njima dala drzavljanstvo. Naprotiv.

  7. Šta je tu loše da neko bogat i slavan želi naše državljanstvo? Trebamo biti ponosni što neko slavan želi državljanstvo baš naše zemlje.

  8. Ne znam čemu negativan stav po pitanju toga. Ovo je lepa vest ako žele Srpsko drzavljanstvo.

  9. Nekim ljudima treba dati državljanstvo i naš pasoš, pitanje je kako oduzeti ovima što ga imaju, a ne vole Srbiju i rade protiv nje.

  10. Podrzavam. Kao i u svim zemljama, zakoni vaze samo za plebs. Gospodji, ciji muz italijan ne moze da dobije srpski pasos, pitanje zasta ce mu drzavljanstvo Srbije? U Srbiji mnogo bolje prolaze stranci, nego rodjeni Srbi.

  11. Svaka cast i treba ovim ljudima da bude cast sto dobijaju nasa drzavjanstva da budu deo nas donekle.

  12. Nije poznato kolika je tarifa AV -AV-a za prodaju srpskog državljanstva strancima koji izbegavaju da plate porez u svojoj domovini ili beže od pravde.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.