SSP: Firma čiji zaposleni su prebijali Novosađane dobila posao na izložbi "Ekspo 2027" 1Foto: Shutterstock/Pressmaster

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad saopštio je danas da je firma koja je jula 2022. godine bila angažovana da „tuče građane“ ispred Banovine dobila posao u vrednosti od skoro osam miliona dinara na svetskoj izložbi „Ekspo 2027“ koja se organizuje u Beogradu.

U saopštenju koje potpisuje predsednik novosadskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov, precizira se da je u pitanju firma „INTERSEC TEAM DOO NOVI SAD“, koja je dobila posao konsultantskih usluga u oblasti „kontrole kretanja mase i obezbeđenja“.

„To je ista ona firma čiji su zaposlenici 21. jula 2022. godine prebijali aktiviste u prolazu između zgrade Pokrajinske vlade Vojvodine i Skupštine APV-a na skupu koji je održan povodom Usvajanja generalnog urbanističkog plana“, naveo je Vrsajkov.

Dodao je da je tom prilikom podneto više krivičnih prijava koje se gone po službenoj dužnosti i to za krivično delo zlostavljanje i mučenje, protivpravno lišenje slobode, nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i zloupotreba službenog položaja.

„Uprkos nedvosmislenim dokazima – krivične prijave nisu imale za posledicu osudu u krivičnom postupku. INTERSEC je nastavio da posluje sa uspehom i kao nagradu za vernost, dobija fiktivne poslove od strane organa javne vlasti“, kazao je Vrsajkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari